Kemia-Kemi 2/2017

Pääkirjoitus
Munkkipossusta vegelihikseen
Leena Laitinen
5
Tule, tule hyvä leipä, älä tule vatsavaiva
Gluteenilla on kahdet kasvot

Eeva Pitkälä
6
Tätä mieltä
Kemistit pelastavat maailman
Johanna Karimäki
12
Hormonihäiriköt ovat
Yhä vapaalla jalalla

Katja Pulkkinen
14
Ajankohtaista
Tulevaisuuden pelto voi olla keittiön pöydällä
Kerttu Vähänen
20
Kiertotalous ja kemia
Muovipakkausjäte kiertää uusiomuoviksi
Elina Saarinen
44
Näkökulma
Ruoka ja tunteet
Anja Nystén
45
Suomalaiset naiset ja kemia
Reija Jokela
Ylioppilaslautakunnan Rouva Kemia
Sisko Loikkanen
46
Ei mitään pupunruokaa
Lihan uudet vaihtoehdot maistuvat kuluttajille
Arja-Leena Paavola
48
Catwalkeilla keinuu myös kemia
Jarmo Wallenius
52
Luonnon molekyylikoneet ovat
Elämän moottoreita
Jari Koponen
56
Molekyyleistä koneoppimiseen
Laskennalliset työkalut vauhdittavat tutkimusta
Kalevi Rantanen
60
Häiriötilanne nostaisi
Kierrätysmuovin valokeilaan
Raija Lahtinen
64
Työpaikoilla pyritään
Eroon vaarallisista kemikaaleista
Emma Kaustara
66
Gadolinista kajahtaa
Pikasorbetti piristää
Tanja Luostari ja Heidi Venho
67
Keemikko
Vaihtoehtoiset totuudet
70
Tieteen kaupungit
Turku on monessa ensimmäinen
Sisko Loikkanen
76

Lehden arkisto

Kommentointi on suljettu.