Aivovamman sylkitestiä kehittävän Medicortexin pörssitie katkesi – perui listautumisensa

Turkulainen bioteknologiayhtiö Medicortex Finland Oyj on peruuttanut listautumisantinsa ja listautumisensa pörssiin.

Yhtiön oli tarkoitus hakea uusia sijoittajia ja kerätä kesäkuisella rahoituskierroksellaan kolmen miljoonan euron bruttovarat sekä listautua Nasdaq Helsinki Oy:n ylläpitämälle First North -markkinapaikalle.

Listautumisanti peruttiin, koska yhtiö ei saavuttanut siinä tyydyttävää määrää osakemerkintöjä. Jo maksetut merkintähinnat maksetaan takaisin merkitsijöille.

”Haluan kiittää kaikkia yli 450 uutta sijoittajaa, jotka uskoivat yritykseen ja tahtoivat olla osana menestystä”, sanoo yhtiön toimitusjohtaja Adrian Harel.

”Tulevina kuukausina Medicortex tulee keskittymään pikatestin kehittämiseen Yhdysvaltain puolustusministeriön myöntämällä mahdollisella rahoituksella, josta neuvotellaan parhaillaan. Kunhan seuraava virstanpylväs on saavutettu ja markkinat lupaavammat, harkitsemme listautumismahdollisuutta uudestaan.”

Tavoite maailmanlaajuinen

Medicortex rakentaa uudenlaisiin biomerkkiaineisiin perustuvaa pikatestiä, jonka avulla aivovamma voidaan havaita syljestä tai virtsasta.

Turkulaisyhtiön käsityksen mukaan maailmalta ei löydy samanlaista nopeaa ja helppokäyttöistä patentoitua testiä. Yrityksen tavoitteena on viedä testinsä apteekkeihin ja sairaalalaboratorioihin ympäri maailmaa.

Medicortex on jo aiemmin saanut rahoitusta muun muassa Yhdysvaltain puolustusministeriöltä sekä Business Finlandilta ja useilta pääomasijoittajilta.

Tavallisten käyttäjien lisäksi testi sopii yhtiön mukaan myös esimerkiksi urheilujoukkueiden, hoitokotien, vakuutusyhtiöiden ja armeijan lääkintähenkilöstön käyttöön.

(Kuva Adobe Stock) Medicortexin tie pörssiin on nyt poikki, mutta yhtiö harkitsee listautumista myöhemmin uudelleen.

Aiheesta aiemmin:

Aivovamman tunnistus sylkitestillä etenee – turkulaisyhtiö pörssiin

Kerro meille mielipiteesi!

 

Anna palautetta

Lisää uutisia