Alzheimer-tutkija Hilkka Soiniselle arvostettu palkinto

Kansainvälinen Alzheimer-liitto on myöntänyt Itä-Suomen yliopiston neurologian emeritaprofessorille Hilkka Soiniselle järjestön arvostetun elämäntyöpalkinnon.

Bengt Winblad Lifetime Achievement Award tuli tunnustuksena Soinisen pitkäjänteisestä ja menestyksekkäästä tutkimustyöstä Alzheimerin taudin ja muiden muistisairauksien saralla.

Palkinto julkistettiin järjestön kokouksessa Yhdysvaltain Denverissä.

Hilkka Soininen on työskennellyt paitsi professorina Itä-Suomen yliopistossa myös ylilääkärinä Kuopion yliopistollisen sairaalan neurokeskuksessa.

Soininen on johtanut useita kotimaisia, kansainvälisiä ja EU-tasoisia tutkimushankkeita ja -konsortioita ja toiminut päätutkijana lukuisissa Alzheimeriin ja lievään kognitiiviseen heikentymiseen liittyvissä lääketutkimuksissa.

Hänen tämänhetkinen tutkimuksensa keskittyy edistämään Alzheimerin taudin diagnostiikkaa, hoitoa ja ehkäisyä.

”Palkinto tuli minulle täydellisenä yllätyksenä. On hienoa, että suomalainen Alzheimer-tutkimus saa tällaista huomiota, sillä Suomella on Alzheimer-tutkimuksessa vahva asema”, Soininen sanoo.

”Olemme aktiivisia alan kansainvälisissä verkostoissa. Meidät tunnetaan erityisesti muistisairauksien ja Alzheimerin taudin ehkäisyyn keskittyvästä FINGER-tutkimuksesta ja World Wide FINGERS -verkostosta. Tällä saralla tekemistä riittää yhä.”

Kuva Itä-Suomen yliopisto

Aiheesta aiemmin:

Ravintovalmiste hidastaa Alzheimerin etenemistä

Aivosairaudet kiihdyttävät aivojen vanhenemista

Uusia yhteyksiä diabeteksen ja Alzheimerin välillä

Kerro meille mielipiteesi!

 

Anna palautetta

Lisää uutisia