Bayer ja Turun kaupunki järjestävät nuorten tiedekilpailun

Lääkeyhtiö Bayer ja Turun kaupunki järjestävät tiedekilpailun, joka on suunnattu lukioiden ja ammatillisten oppilaitosten opiskelijoille.

Beyond 2030 Challenge -niminen kilpailu kannustaa nuoria löytämään tieteiden ja tekniikan alojen opiskelu- ja uramahdollisuudet. Kisan järjestäjät pyrkivät myös lisäämään korkeakoulujen ja yritysten välistä yhteistyötä.

Turkulaislähtöinen kilpailu on siinä mielessä ainutlaatuinen, että sitä isännöivät yhteisvoimin julkinen ja yksityinen sektori ensi kertaa Suomessa.

Ensimmäisen kerran kisattiin viime vuonna, mutta silloin kilpailu oli avoinna vain varsinaissuomalaisille nuorille. Nyt mukaan pääsevät 1–4 hengen tiimit koko maasta.

”Olen hyvin iloinen viime vuoden kilpailun saamasta positiivisesta vastaanotosta ja että se innosti niin monia lahjakkaita nuoria Lounais-Suomesta innovoimaan ratkaisuja kestävämmän huomisen puolesta”, sanoo Bayer Nordicin toimitusjohtaja Miriam Holstein.

Holsteinin mukaan kilpailualuetta laajennetaan maantieteellisesti, jotta yhä useampi nuori innostuu tieteestä ja teknologiasta.

Kilpailuun osallistuvat opiskelijat toteuttavat itse ideoimansa tutkimushankkeen. Ne voivat liittyä esimerkiksi ilmastonmuutoksen torjuntaan, kestävään kehitykseen, merten roskaantumisen vähentämiseen tai terveysteknologiaan.

Parhaat joukkueet palkitaan raha- tai tuotepalkinnoin. Lisätietoa kilpailusta löytyy täältä.

Kerro meille mielipiteesi!

 

Anna palautetta

Lisää uutisia