BioCity Turun tieteelliseksi johtajaksi Klaus Elenius

BioCity Turun tieteelliseksi johtajaksi seuraavaksi viisivuotiskaudeksi on valittu Turun yliopiston lääketieteellisen biokemian professori Klaus Elenius.

BioCity Turku on Turun yliopiston ja Åbo Akademin yhteinen organisaatio, joka tukee seudun biotieteiden tutkimusta. Organisaatioon kuuluu yli 140 tutkimusryhmää.

”BioCity Turulla on keskeinen asema biotieteellisen tutkimuksen edustajana ja koordinoijana sekä kansallisella että paikallisella tasolla”, Elenius sanoo.

”Turun alueella BioCityllä on ainutlaatuiset mahdollisuudet tukea tutkijoiden verkostoitumista kahden eri yliopiston, yliopistosairaalan ja poikkeuksellisen aktiivisen yrityskentän välillä.”

Tieteellisenä johtajana Elenius toimii myös BioCity Turun ja Turun Biotiedekeskuksen yhteisen johtokunnan puheenjohtajana. Lisäksi hän osallistuu Biokeskus Suomen kehittämiseen ja päätöksentekoon.

Merkittävä tutkijanura ja laajat verkostot

Klaus Elenius on tehnyt merkittävän uran muun muassa syöpien ja sydänsairauksien tutkimuksen parissa. Hän on vuodesta 1998 lähtien johtanut omaa tutkimusryhmäänsä Turun yliopiston biolääketieteen laitoksessa.

Elenius on myös Suomalaisen tiedeakatemian jäsen ja aktiivinen toimija useissa kotimaisissa ja kansainvälisissä organisaatioissa. Kesäkuussa 2021 hänet nimitettiin Suomen Akatemian hallituksen jäseneksi kaudelle 2022–2024.

Eleniuksella on myös laajat yhteistyöverkostot biolääketieteen alalla niin kotimaassa kuin kansainvälisestikin. Hän on ollut perustamassa Abomics Ltd -yhtiötä, minkä lisäksi hänellä on ollut tutkimussopimuksia useiden lääketieteen alan yritysten kanssa.

(Kuva Suvi Harvisalo) Klaus Eleniuksen kausi BioCity Turun tieteellisenä johtajana käynnistyi tammikuussa. BioCity Turkua vuodesta 2004 johtanut biokemian professori Jyrki Heino väistyi tehtävästä vuodenvaihteessa.

Kerro meille mielipiteesi!

 

Anna palautetta

Lisää uutisia