Digitaalinen kaksonen tuo läpinäkyvyyttä kemikaalien kiertoon

Neste on sopinut kumppanuudesta alankomaalainen startup-yrityksen Circularisen kanssa. Kumppanuuden tarkoituksena on tuoda Circularisen jäljitettävyysohjelmisto kiertotalouspolymeerien ja -kemikaalien toimitusketjujen käyttöön.

Digitaalinen ratkaisu jäljittää uusiutuvia ja kierrätettyjä materiaalivirtoja, mikä lisää läpinäkyvyyttä koko arvoketjussa.

Circularisen ohjelmisto luo fyysiselle materiaalille digitaalisen kaksosen, joka tallentaa tietoa käytetyistä materiaaleista läpi koko arvoketjun. Kaikki arvoketjun osapuolet voivat seurata materiaaleja.

Menetelmällä voidaan näin todentaa, mistä materiaalit ovat peräisin ja miten ja missä niitä on käsitelty.

Digitaalinen kaksonen voi myös tarjota tietoja vastuullisuudesta, kuten materiaalien tai niistä valmistettujen tuotteiden hiilijalanjäljestä.

Toimitusketjujen läpinäkyvyyttä lisäävät ratkaisut ovat erityisen arvokkaita polymeeri- ja kemianteollisuudessa, jossa materiaalit käyvät läpi useita käsittelyvaiheita, ja niitä käsitellään ja sekoitetaan muiden materiaalien kanssa.

Auttaa todentamaan väittämät

Neste ja Circularise pyrkivät digitaalisen toimitusketjujen seurantajärjestelmän avulla siihen, että arvoketjun toimijat voivat kertoa tuotteistaan todennettavissa olevilla väittämillä.

”On yleensä helppoa väittää toimintaa vastuulliseksi, mutta usein näiden väitteiden todistaminen on paljon vaikeampaa”, sanoo Isabella Tonaco Nesteen uusiutuvien polymeerien ja kemikaalien liiketoimintayksiköstä.

Luottamus ja uskottavuus ovat hänen mukaansa keskeisiä vastuullisuuden osatekijöitä.

”Kaikkien tuotteessa käytettyjen materiaalien seuraaminen ja jäljittäminen luo vankan perustan luottamukselle ja uskottavuudelle”, Tonaco sanoo.

”Odotamme innolla yhteistyötä Circularisen kanssa, jotta voimme tarjota polymeeri- ja kemianteollisuudelle jäljitettävyysratkaisun, joka tuo arvoketjuihin tarvittavaa läpinäkyvyyttä.”

(Kuva Circularise) Digitaalisia tuotepasseja Circularisen järjestelmässä.


 

Tilaa Kemia-lehti loppuvuodeksi 2022 ja auta Ukrainaa!

Lahjoitamme puolet tilausmaksusta ukrainalaisten auttamiseen Pelastakaa Lapset ry:n kautta.

Katso lisätiedot ja tee tilaus täällä.

Kerro meille mielipiteesi!

 

Anna palautetta

Lisää uutisia