Energiayhtiö St1 osti brittiläisen jäteraaka-aineiden jalostajan

Energiayhtiö St1 Nordic Oy on ostanut brittiläisen Brocklesby Ltd:n. Brocklesby on elintarviketeollisuuden jätteiden kierrättäjä ja saarivaltion johtavia raaka-ainejalostajia.

Brocklesby kerää vuosittain ravintoloilta, elintarvikevalmistajilta ja jälleenmyyjiltä jätemäärän, josta syntyy yli 46 000 tonnia käsiteltyä raaka-ainetta.

Brittiyrityksen hankinta ulottaa St1:n arvoketjun raaka-aineen keräykseen, yhtiö kertoo tiedotteessaan. St1 tarvitsee lisää raaka-ainetta uusiutuvan dieselin ja uusiutuvan lentopolttoaineen (saf) tuotantoon.

“Kestävän raaka-aineliiketoiminnan aloittaminen Isossa-Britanniassa on konkreettinen askel kasvustrategiamme johdonmukaisessa ja pitkäjänteisessä toteuttamisessa”, sanoo St1 Nordicin toimitusjohtaja Henrikki Talvitie.

“Samalla se vahvistaa raaka-ainehankintaamme omaan kasvavaan uusiutuvien polttoaineiden tuotantoomme ja mahdollistaa tulevaisuuden kasvun kehittämisen uudella liiketoiminta-alueella.”

Göteborgin biojalostamo starttaa ensi vuonna

St1:n Göteborgin jalostamolle on parhaillaan rakenteilla uusi biojalostamo, jonka on määrä käynnistyä vuonna 2023.

Jalostamo on suunniteltu optimoimaan uusiutuvan dieselin ja uusiutuvan lentopolttoaineen tuotantoa 200 000 tonnin vuosikapasiteetillaan.

St1 tuottaa jo nyt jätteistä uusiutuvia polttoaineita, kuten etanolia ja biokaasua.

(Kuva Adobe Stock) St1 Nordic -konsernilla on tätä nykyä noin 1 250 St1- ja Shell-huoltoasemaa Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa.

Kerro meille mielipiteesi!

 

Anna palautetta

Lisää uutisia