Flowroxin venttiili- ja pumppuliiketoiminta Nelesille

Lappeenrantalainen Flowrox Oy myy venttiili- ja pumppuliiketoimintansa Neles-yhtiölle. Kauppa sisältää myös Flowrox-tuotemerkin.

Kauppahinta on 40,9 miljoonaa euroa ja ensimmäisen vuoden tilauksiin sidottu lisäkauppahinta enintään kolme miljoonaa euroa.

Flowroxin teollisuusautomaatio, ympäristöteknologiat ja suodatinliiketoiminta jäävät kaupan ulkopuolelle ja jatkavat uudella, myöhemmin ilmoitettavalla nimellä ja tuotemerkillä.

Noin puolet Flowroxin henkilöstöstä siirtyy kaupan myötä Nelesin palvelukseen. Kaupan arvioidaan astuvan voimaan marraskuussa 2021.

”Viime vuosina Flowroxin toiminta on laajentunut monilla alueilla tuotekehityksen ja yritysostojen kautta. Nyt on aika keskittyä. Tämän liiketoimintakaupan avulla voimme kehittää jäljelle jääviä liiketoimintoja seuraavalle tasolle”, sanoo Flowroxin toimitusjohtaja Jukka Koskela tiedotteessa.

“Varmistaa perheyrityksen jatkuvuuden”

Flowrox on virtauksen säätöön, prosessiautomaatioon, ympäristötekniikkaan sekä nesteen ja kiintoaineen erotukseen erikoistunut perheyritys, joka palvelee etenkin kaivos-, mineraali-, kemian-, energia- ja ympäristöalan teollisuutta.

Lappeenrantalaisyrityksellä on tytäryhtiöt Australiassa, Chilessä, Etelä-Afrikassa, Kiinassa, Perussa, Ruotsissa, Saksassa, Venäjällä ja Yhdysvalloissa ja reilut 230 myyntiedustajaa yli 80 maassa.

Yhtiön hallituksen puheenjohtajan Timo Vartiaisen mukaan Flowrox pystyy tuoreella kaupalla kasvattamaan nopeammin niin myytyjä kuin jäljelle jääviä liiketoimintojaan ja näin luomaan uusia työpaikkoja myös Lappeenrantaan.

”Perheyritystemme tarina on jatkunut jo yli 60 vuotta. Nyt tehtävän liiketoimintakaupan myötä varmistamme toiminnan jatkuvuuden myös kolmannen sukupolven tullessa mukaan toimintaan, uuden tarkennetun omistajastrategian mukaisesti”, Vartiainen sanoo.

Täydentää Nelesin tarjontaa

Pörssiyhtiö Neles on johtava prosessiteollisuuden kriittisten virtauksensäätöratkaisujen ja -palvelujen toimittaja, jolla on yli 2 800 työntekijää lähes 40 maassa. Yhtiön vuoden 2020 liikevaihto oli 576 miljoonaa euroa.

Flowrox-kauppa täydentää yhtiön tarjontaa ja vahvistaa sen asemaa kaivos- ja metalliteollisuudessa.

”Tämä kauppa soveltuu erinomaisesti Nelesin kokonaisuuteen, sillä Flowrox tunnetaan kaivos- ja metalliteollisuudessa virtauksensäädön erikoisasiantuntijana, jolla on hyvä tarjooma ja erittäin vahva osaaminen ja tietotaito”, sanoo Nelesin toimitusjohtaja Olli Isotalo.

”Tavoitteenamme on jatkaa siirtyvien liiketoimintojen ja muun muassa Lappeenrannan osaamiskeskuksen kehittämistä kasvualustana tällä strategisesti tärkeällä toimialalla.”

Kuva Flowrox Oy

Kerro meille mielipiteesi!

 

Anna palautetta

Lisää uutisia