Kemian seurat käynnistivät kilpailutuksen – Kemia-lehdelle etsitään tuottajaa vuoden 2023 alusta

KemiaKemi-lehden osaomistajat Suomalaisten Kemistien Seura (SKS), Finska Kemistsamfundet (FKS) ja Kemiallisteknillinen yhdistys – Kemisktekniska Föreningen (KTY) ovat käynnistäneet kilpailutuksen lehden tuottamisesta.

Seurat etsivät lehdelle tuottajaa vuoden 2023 alusta lähtien. Alustava tarjouspyyntö on julkaistu SKS:n nettisivuilla.

Kemia-lehti on sekä vapaasti tilattava alan erikoismedia että kemian seurojen jäsenlehti. Tarjouspyyntö koskee kolmen seuran yhteisen jäsenlehden tuotantoa ja jakelua.

Tarjouspyynnössä toivotaan 30. maaliskuuta mennessä tarjouksia, jotka sisältävät seitsemän kertaa vuodessa ilmestyvän lehden, päivittyvän uutissivuston sekä uutiskirjeen julkaisun. Tarjouksen voi antaa painetusta lehdestä, digitaalisesta lehdestä tai molemmista.

Seurojen tavoitteena on luoda yhdessä valittavan toimittajan kanssa julkaisulle konsepti, joka sallii joustavasti muutoksia julkaisun toteuttamisessa.

Lehden virallinen nimi Kemia-Kemi on suojattu tavaramerkki. Sen omistaa Kemian Kustannus Oy, jolta valittu toimittaja tarjouspyynnön mukaan vuokraa kustannusoikeudet.

Tarjouksen jättäneistä valitaan alustavan kilpailutuksen perusteella 22. huhtikuuta mennessä ne, jotka kutsutaan jatkoneuvotteluihin.

Toisen kierroksen neuvottelut käydään jatkoon valittujen, kemian seurojen ja Kemian Kustannuksen kesken.

Edellinen tarjouskisa käytiin vuonna 2001

Kemia-Kemi-lehti on ilmestynyt vuodesta 1974 lähtien, alkuun Kemian Kustannuksen tuottamana ja kustantamana.

Edellisen, vuonna 2001 toteutetun tarjouskilpailun jälkeen lehden kustantajana on toiminut vuodesta 2002 alkaen Kempulssi Oy ja päätoimittajana kemian tekniikan diplomi-insinööri Leena Joutsen. Hän on ollut myös lehtiyhtiön toimitusjohtaja vuodesta 2006 lähtien.

Lehden nettisivusto, uutiskirjeet ja sähköiset mainoskanavat on luotu Kempulssin kaudella.

Nyt avattua tarjouskilpailua edelsivät Kempulssin ja kemian seurojen väliset neuvottelut. Joulun 2021 alla seurat hylkäsivät Kempulssin sopimusehdotuksen jäsenlehden tuottamisesta myös vuodesta 2023 eteenpäin liian kalliina.

“Jäsenistömme on ollut jäsenlehteen erittäin tyytyväinen, mutta valitettavasti alentuva jäsenmäärämme pakottaa meidät etsimään ratkaisuja, jotka ovat pitkällä tähtäimellä kaikkien seurojen taloudellisen kantokyvyn rajoissa”, sanoo SKS:n puheenjohtaja, Turun yliopiston professori ja Helsingin yliopiston dosentti Anu Airaksinen.

“Toivottavasti Kempulssi päättää osallistua kilpailutukseen.”

“Neuvottelujen lopputulos tuli yllätyksenä”

Leena Joutsen sanoo yhteistyön omistajatahojen kanssa toimineen hyvin jo parinkymmenen vuoden ajan.

“Neuvottelujen lopputulos tuli yllätyksenä. Meillä oli perusteet uudelle sopimusehdotukselle, joka tuli nyt hylätyksi.”

Joutsenen mukaan on vielä auki, osallistuuko Kempulssi kilpailutukseen.

“Käymme keskustelua jatkotoimista ja etenemme päätöksiin tarjousajan puitteissa.”

“Kaikissa tapauksissa jatkamme lehden, nettisivujen ja uutiskirjeiden tuotantoa loppuun asti täysillä. Kemia on vahva ja elintärkeä ala, jonka saavutuksista teollisuudessa, tutkimuksessa ja koulutuksessa riittää kerrottavaa.”

Kemian Kustannus Oy:n suurimmat osakkaat ovat Suomalaisten Kemistien Seura ja Kemianteollisuus ry. Yhtiön nykyinen toimitusjohtaja on Aalto-yliopiston oppimispalveluiden johtaja Eija Zitting ja hallituksen puheenjohtaja Kemianteollisuus ry:n toimitusjohtaja Mika Aalto.

(Kuva Lauri Lehtinen) Kempulssi Oy on tuottanut Kemia-lehteä vuodesta 2002. Vuoden 2011 ChemBio Finland -tapahtumassa lehden osastosta huolehtivat messuavustajat Kerttu Vähänen ja Hilkka Vähänen, myyntipäällikkö Sauli Ilola, päätoimittaja Leena Laitinen (nyk. Joutsen) ja toimistopäällikkö Irja Hagelberg.


 

Tilaa Kemia-lehti loppuvuodeksi 2022 ja auta Ukrainaa!

  • Tilaa itsellesi tai lahjaksi läheiselle – 66 euroa.
  • Kannusta koululaista tai opiskelijaa lehtilahjalla – 44 euroa.
  • Kiitä opettajaa ja lahjoita lehti kouluun – 18 euroa.
  • Lahjoitamme puolet tilausmaksusta ukrainalaisten auttamiseen Pelastakaa Lapset ry:n kautta.

Katso lisätiedot ja tee tilaus täällä.

Kerro meille mielipiteesi!

 

Anna palautetta

Lisää uutisia