Kemianteollisuus ry:n tavoite hiilineutraaliudesta palkittiin

Kemianteollisuus ry on saanut kansainvälistä tunnustusta Hiilineutraali kemia -tavoitteestaan.

Suomalaisen keskusjärjestön palkitsi teollisuudenalan eurooppalainen kattojärjestö Cefic, joka jakoi tunnustuksia alan toimijoille näiden vastuullisuustyöstä.

Kemianteollisuus ry vastaanotti Responsible Care -palkinnon Matkalla kohti ilmastoneutraaliutta -kategoriassa.

Suomalaisjärjestö julkaisi Hiilineutraali kemia -tavoitteensa tammikuussa 2019 osana järjestön Responsible Care -vastuullisuusohjelmaa. Tähtäimessä on kemianteollisuuden hiilineutraalius Suomessa vuoteen 2045 mennessä.

”Hiilineutraali kemia -tavoitteen saama palkinto on osoitus siitä, miten poikkeuksellista tahtoa, osaamista ja yhteistyötä Suomessa löytyy maailmaa uhkaavan ilmastokriisin ratkaisemiseksi”, sanoo Kemianteollisuus ry:n toimitusjohtaja Mika Aalto.

Konkreettisia toimenpiteitä, uusia työkaluja

Kemianteollisuus on yhdessä jäsenyritystensä ja asiantuntijoiden kanssa selvittänyt, mitä tavoitteen saavuttaminen edellyttää. Työtä on Aallon mukaan vielä edessä, mutta sitä myös tehdään joka päivä.

Järjestö on muun muassa tarjonnut yrityksille työkaluja vastuullisuustyön edistämiseen sekä vienyt eteenpäin alan yhteistyötä ja parhaiden käytäntöjen jakamista. Yritysten käyttöön on valmisteltu esimerkiksi kestävien liiketoimintamallien pelikirja.

Yhdessä eri sidosryhmien kanssa Kemianteollisuus ry on myös rakentanut EU-rahoituksen hakemisen opasta ja kansallista vetyklusteria.

Responsible Care -vastuullisuusohjelma juhlii ensi vuonna 30-vuotista taivaltaan Suomessa. Ohjelma on kutistanut kemianteollisuuden päästöjä, energian- ja vedenkulutusta sekä työtapaturmien määrää merkittävästi.

(Kuva Adobe Stock) Kemianteollisuus ry:n vastuullisuustyö on vienyt kemian alaa jatkuvasti kestävämpään suuntaan.

Kerro meille mielipiteesi!

 

Anna palautetta

Lisää uutisia