Kemin biotuotetehtaan valmistelutyöt vauhtiin

Metsä Groupin uuden biotuotetehtaan hankesuunnitteluun sisältyvät valmistelevat työt pyörähtävät käyntiin Kemissä heinäkuussa.

Valmistelevat työt tarkoittavat tehdasalueen maa-alueiden siistimistä ja rakennusten purkamista.

Purettavia rakennuksia on yhteensä 21. Ne ovat yhtiön mukaan pääosin pitkään käyttämättöminä olleita ja osittain huonokuntoisia.

Lisäksi yhtiö järjestelee alueen nykyisten tehtaiden sähkö-, IT- ja putkistoyhteyksiä.

Investointipäätös uudesta biotuotetehtaasta tehdään aikaisintaan kesällä 2020. Tehtaan rakentaminen alkaisi sen jälkeen. Tehdas voisi käynnistyä 2020-luvun alkupuolella.

Pohjoisen pallonpuoliskon mahtavin

Jos tehdashanke toteutuu, Kemiin nousee pohjoisen pallonpuoliskon suurin puuta jalostava laitos. Kyseessä on samalla Suomen metsäteollisuuden historian suurin investointi, arvoltaan 1,5 miljardia euroa.

Energia- ja materiaalitehokas tehdas toimisi täysin ilman fossiilisia polttoaineita ja tuottaisi vuosittain 1,5 miljoonaa tonnia havu- ja koivusellua sekä lukuisia muita biotuotteita.

Tehdas nielisi puuta 7,6 miljoonaa kuutiota vuodessa. Kaikkiaan se työllistäisi suorassa arvoketjussaan Suomessa noin 2 500 henkeä.

(Kuva Metsä Group) Metsä Groupin tehdasalue Kemissä näyttää kesäkuussa 2019 tältä. Heinäkuussa käynnistyy käytöstä poistuneiden rakennusten purkutyö.

Kerro meille mielipiteesi!

 

Anna palautetta

Lisää uutisia