Koite Health keräsi kolmen miljoonan kasvurahoituksen

Suun terveydenhoidon lääketieteellistä teknologiaa kehittävä startup-yritys Koite Health Oy on kerännyt tuoreella rahoituskierroksellaan yhteensä kolme miljoonaa euroa.

Vanhojen sijoittajiensa lisäksi yhtiö sai uusia rahoittajia, jotka ovat suomalaisia terveysteknologia-alan ammattisijoittajia.

Koite ohjaa saamansa varat kansainvälisen kasvunsa edistämiseen ja tuotesalkkunsa laajentamiseen.

Maailmanlaajuinen suuterveyden markkina on arvioiden mukaan noin 470 miljardia euroa, josta nuori suomalaisyritys tavoittelee omaa osaansa. Koite kertoo tähtäävänsä etenkin Euroopan suurten maiden ja Yhdysvaltain markkinoille.

Tuhoaa haitallisia suubakteereita

Vuonna 2018 startanneen Koite Healthin nykyinen tuote on Lumoral-niminen lääkinnällinen laite, joka tuhoaa hampaita reikiinnyttäviä ja ientulehdusta aiheuttavia bakteereita.

Kotikäyttöön tarkoitetussa hoitomenetelmässä suussa purskutellaan antibakteerista huuhdetta, joka sisältää valoherkistinmolekyylin.

Lumoral-laite asetetaan sen jälkeen hampaiden väliin. Laitteen säteilemä punainen valo aktivoi molekyylin, ja kohtaamisessa syntyvä lämpö ja reaktiivinen happi eliminoivat bakteerit.

Koite Healthin teknologia pohjautuu Aalto-yliopistossa ja Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä (Hus) tehtyyn tutkimustyöhön.

(Kuva Scanstockphoto) Koite Healthin teknologia edistää suuterveyttä ja ehkäisee sekä hampaiden reikiintymistä että ientulehdusta.

Aiheesta aiemmin:

Suomalaistutkijoiden menetelmä tappaa pahat hammasbakteerit


 

Tartu Kemia-lehden tilaustarjouksiin:

  • Tilaa itsellesi tai lahjaksi läheiselle – 69 euroa. Hintaan kuuluu sähköinen näköislehti, jota on helppo lukea ja jakaa.
  • Kannusta koululaista tai opiskelijaa lehtilahjalla – 49 euroa
  • Kiitä opettajaa ja lahjoita lehti kouluun – 19 euroa

Katso lisätiedot ja tee tilaus täällä.

Kerro meille mielipiteesi!

 

Anna palautetta

Lisää uutisia