Labquality Days -tapahtuma pohtii pandemian opetuksia

Mitä olemme oppineet koronapandemiasta? Siitä keskustellaan kevään Labquality Days -tapahtumassa, joka on varannut aiheelle oman kokonaisen osionsa.

Koronapandemian opit -session puheenjohtajana toimii Tyksin molekyylibiologian ja virologian ylilääkäri Tytti Vuorinen, joka on myös Labqualityn virologian työryhmän jäsen ja kierrosasiantuntija.

Koronarokotteista sekä niiden tehosta, kehityksestä ja rokotusstrategiasta luennoivat professori Mika Rämet Tampereen yliopiston Rokotekeskuksesta ja ylilääkäri Anneli Lauhio Fimeasta.

Turun yliopiston professori Risto Roine kertoo long covidista eli pitkittyneestä koronataudista ja THL:n tutkimuspäällikkö Merit Melin siitä, millaisen immuniteetin sairastettu korona antaa.

Tutkijatohtori Teemu Smura Helsingin yliopistosta puolestaan puhuu molekyyliepidemiologiasta Suomessa.

Mitä sanoo futuristi?

Entä kuinka pandemia vaikuttaa huomispäiväämme? Onko koronaelämä uusi normaalimme?

Sitä analysoi Labquality Days -tapahtuman pääpuhuja, kemian diplomi-insinööri, kauppatieteilijä ja tulevaisuudentutkija Elina Hiltunen, jonka Forbes-lehti listasi maailman 50 parhaan naisfuturistin kärkijoukkoon.

Vuoden ennakointiteko 2021 -palkinnon saanut tulevaisuuden megatrendien asiantuntija tunnetaan paitsi luennoitsijana ja konsulttina myös tieto- ja scifi-kirjailijana.

Helsingissä 20.–21. huhtikuuta 2022 järjestettävä Labquality Days on Suomen suurin sosiaali- ja terveydenhuollon laadunhallintaan, laboratoriolääketieteeseen ja lääkinnällisiin laitteisiin keskittyvä koulutus- ja ammattitapahtuma.

Tilaisuuden tämänvuotiset pääteemat ovat kehittyvä laboratorio, kehittyvä terveysteknologia, kansainvälinen laboratorion laatu ja laatutieto hyötykäyttöön.

(Kuva Adobe Stock) Ovatko maskit, etäisyydet ja kyynärpäätervehdykset uusi normaali? Sen näyttää tulevaisuus.


 

Tilaa Kemia-lehti loppuvuodeksi 2022 ja auta Ukrainaa!

  • Tilaa itsellesi tai lahjaksi läheiselle – 66 euroa.
  • Kannusta koululaista tai opiskelijaa lehtilahjalla – 44 euroa.
  • Kiitä opettajaa ja lahjoita lehti kouluun – 18 euroa.
  • Lahjoitamme puolet tilausmaksusta ukrainalaisten auttamiseen Pelastakaa Lapset ry:n kautta.

Katso lisätiedot ja tee tilaus täällä.

Kerro meille mielipiteesi!

 

Anna palautetta

Lisää uutisia