Luke ja Bayer kehittävät kasvien geneettistä valintajalostusta

Luonnonvarakeskuksen (Luke) Genomiikka ja jalostus -ryhmä ja kemianyhtiö Bayer ovat allekirjoittaneet yhteistyösopimuksen, jonka tavoitteena on rakentaa uusi ohjelmisto kasvien geneettiseen valintajalostukseen.

Luke on kehittänyt tehokkaita tietoteknisiä ratkaisuja jalostusarvojen arviointiin eläinjalostuksessa jo 20 vuotta. Kymmenen viime vuoden aikana sen mallit ja laskentamenetelmät ovat kohdistuneet erityisesti genomitiedon suoraan ja tehokkaaseen hyödyntämiseen.

Luken helppokäyttöistä Mix99-ohjelmistoa hyödynnetään laajamittaisissa eläinarvioinneissa jo 17 maassa eri puolilla maailmaa.

”Lukelle Mix4Crops-hanke avaa upean mahdollisuuden laajentaa olemassa olevaa jalostusarvojen genomisen ennustamisen osaamista kasvijalostukseen”, kommentoi käynnistyvää yhteistyötä Luonnonvarakeskuksen tutkimusprofessori Esa Mäntysaari.

Bayer satsaa kasvinjalostuksen tutkimukseen ja kehitykseen enemmän kuin mihinkään muuhun maatalouden tutkimus- ja kehitysalustaan.

”Yhteistyömme Luken kanssa tuo lisää tarkkuutta ja nopeutta Bayerin laajoihin tietopohjaisiin jalostusohjelmiin”, sanoo Bayer Crop Sciencen kasvinjalostuksen johtaja Mike Graham tiedotteessa.

”Rakennamme jalostusohjelmia varten uuden toimintamallin tuottaaksemme viljelijöille enemmän satoa ennennäkemättömällä nopeudella täsmäjalostusta hyödyntäen.”

(Kuva Bayer AG) Kasvinäytteiden tutkimusta Bayer Crop Sciencen laboratoriossa.

Kerro meille mielipiteesi!

 

Anna palautetta

Lisää uutisia