LUT-yliopisto käynnistää vesiteknologian maisteriohjelman Mikkelissä

Lappeenrannan–Lahden teknillinen yliopisto LUT aloittaa vesiteknologian diplomi-insinöörikoulutuksen Mikkelin toimipisteessään.

Koulutus on yliopiston ensimmäinen Mikkelissä järjestämä maisteriohjelma. Ohjelma toteutetaan tiiviissä yhteistyössä alueen yrityselämän kanssa.

Myönteisen päätöksen rahoituksesta ovat jo tehneet Suur-Savon energiasäätiö, Suur-Savon Osuuspankki, Osuuskauppa Suur-Savo, Mipro Oy, Operon Group Oy, LähiTapiola Savo-Karjala sekä Mikkelin yliopistokeskus.

LUT-yliopiston dekaanin Riina Salmimiehen mukaan tärkeää on juuri alueen toimijoiden yhteinen ponnistus.

”LUTissa ollaan syvästi kiitollisia koulutuksen rahoittajille. Seuraavaksi yhteiseen maaliin potkimista tarvitaan, jotta osaajat työllistyvät Mikkelin seudulle ja vievät elinkeinoelämää eteenpäin”, Salmimies sanoo.

Suomen moderneimmat fotobioreaktorit levätutkimukseen

LUT-yliopiston palveluksessa työskentelee Mikkelissä kuusi professoria ja 25 tutkijaa. Lisäksi kymmenen Lappeenrannassa toimivan tutkijan työ sivuaa Mikkelissä tehtävää tutkimusta.

Yliopisto on viime vuosina investoinut Mikkelissä sijaitsevaan vedenkäsittelyinfraansa huomattavasti ja muun muassa rakentanut sinne maan nykyaikaisimmat fotobioreaktorit levätutkimusta varten.

Yliopiston erotustekniikan osastoa johtavan professorin Mari Kallioinen-Mänttärin mukaan vesiteknologian osaajat ovat avainasemassa ratkaisemassa yhteiskunnalle elintärkeää kysymystä puhtaan veden riittävyydestä.

”Vedenpuhdistuksen lisäksi heillä on ymmärrys siitä, miten jäteveden sisältö saadaan puhdistusprosessien yhteydessä tuottamaan lisäarvoa. He tulevat siis näkemään jäteveden resurssina ja raaka-aineena”, Kallioinen-Mänttäri sanoo.

Professorin mukaan tutkijat tekevät Mikkelissä läheistä yhteistyötä vedenpuhdistuksen toteuttajan kanssa, mikä mahdollistaa opiskelijoille erinomaisen näkymän modernin teknologian hyödyntämismahdollisuuksiin.

Aloitus syksyllä 2023

Uuteen, syksyllä 2023 starttaavaan vesiteknologian maisteriohjelmaan tulee noin 20 aloituspaikkaa.

Mikkelin ohjelma on englanninkielinen, ja opintoihin voivat hakea opiskelijat, joilla on jo alempi korkeakoulututkinto. Laajuudeltaan ohjelma on 120 opintopistettä.

Yliopiston tavoitteena on, että opiskelijat tutustuvat paikallisiin yrityksiin ja niiden tarpeisiin jo opintojen aikana esimerkiksi harjoittelujen ja opinnäytetöiden kautta.

Haku maisteriohjelmiin alkaa loppuvuodesta 2022.

(Kuva Adobe Stock) LUT-yliopistolla on ollut toimintaa Mikkelissä vuodesta 2002. Mikkelin alueyksikkö keskittyy erotustekniikoiden ja vedenkäsittelymenetelmien kehittämiseen.


 

Tilaa Kemia-lehti loppuvuodeksi 2022 ja auta Ukrainaa!

Lahjoitamme puolet tilausmaksusta ukrainalaisten auttamiseen Pelastakaa Lapset ry:n kautta.

Katso lisätiedot ja tee tilaus täällä.

Kerro meille mielipiteesi!

 

Anna palautetta

Lisää uutisia