Maija Aksela juhlii ja innostaa nuoria tieteiden pariin

Luma-keskus Suomen johtaja ja Suomen ensimmäinen luonnontieteellisen tiedekasvatuksen professori Maija Aksela täyttää 60 vuotta ja toivoo merkkipäivänsä muistamiset Luma-toiminnan hyväksi.

Lisätietoa lahjoittamisesta saa täältä.

Tutkimuspohjainen tiedekasvatus opettaa lapsia kysymään ja etsimään itse vastauksia kiinnostavien kokeilujen kautta.

Suomalaisten Luma-keskusten verkosto puolestaan tarjoaa lapsille ja nuorille mahdollisuuden tutustua monipuolisesti luonnontieteisiin ja matematiikkaan.

Verkoston Luonnontieteet nyt ja tulevaisuudessa -ohjelmassa on kehitetty uusia verkkokursseja muun muassa aiheista Kemia tieteenä, Tähdet ja avaruus sekä Matematiikka ja luonnontieteet yhteiskunnassa. Tulossa on pian kurssi myös kivistä, mineraaleista ja luonnonvaroista.

Luma-toimintaa viedään eteenpäin sekä kouluissa että Luma-tiedeluokissa, tiedekerhoissa, tiedeleireillä ja virtuaalisissa oppimisympäristöissä.

Oivalluksia taiteesta

Maija Akselaan ja hänen ystäviinsä kuvataiteilijoina pääsee tutustumaan marras–joulukuun vaihteessa Galleria Villisiassa Espoon Soukassa. Esillä on öljyväritöitä, akvarelleja ja lasia.

Oivalluksia ja uskalluksia -näyttelyssä on teoksia myös Soukan taideseuran toimijoilta ja Taidekoulu Tatavuulta.

Lisäksi vierailijoilla on mahdollisuus kokeilla itse maalaamista Luonnonvärien kemiaa -nimisessä Luma-työpisteessä, jossa päivystävät Kemianluokka Gadolinin ohjaajat.

Näyttelyn Virtuaaligalleria avautuu torstaina 25. marraskuuta kello 15. Videostriimausta avajaisista voi seurata ja näyttelyn töitä katsella täällä.

(Kuva) Tiedekasvatuksessa kehitetään uusia avauksia ja toimintamalleja varhaiskasvatuksesta korkeakouluihin. ”Taitavilla opettajilla on valtava merkitys”, Maija Aksela sanoo.

Kerro meille mielipiteesi!

 

Anna palautetta

Lisää uutisia