Maistuvista molekyyleista tuli uusi tieteenala

Litsahtaneesta juustokohokkaasta voi joskus syntyä uusi tieteenala. Todistetusti niin on käynyt ainakin kerran.

Molekyyligastronomia sai alkunsa ranskalaisen kemian professorin Hervé Thisin epäonnistuneesta sunnuntaipäivällisestä tasan 40 vuotta sitten, 16. maaliskuuta 1980.

Ihmiskunta on onnellisempi uuden ruokalajin kuin uuden tähden löytymisestä, molekyyligastronomit sanovat nykyään.

Lue numerossa 3/2009 ilmestynyt juttu maistuvista molekyyleista ja molekyyligastronomian historiasta täältä.

(Kuva) Molekyyligastronomien ansiosta tiedämme tarkasti, mitä uunissa kypsyvän kohokkaan uumenissa tapahtuu ennen kuin se on valmis pöytään.

Kerro meille mielipiteesi!

 

Anna palautetta

Lisää uutisia