Metso Outotec myy jätteenkierrätyksen liiketoimintansa

Metso Outotec myy jätteenkierrätysliiketoimintansa sijoitusyhtiö Ahlström Capital Oy:lle. Myytävän toiminnan liikevaihto oli vuonna 2020 noin 50 miljoonaa euroa.

Kaupan täytäntöönpanon odotetaan tapahtuvan vuoden 2021 viimeisen neljänneksen aikana. Kaupan hintaa ei julkisteta.

”Olemme erittäin tyytyväisiä, että löysimme uuden omistajan, jonka ajatukset strategiasta ja liiketoiminnan tavoitteista ovat niin hyvin linjassa kanssamme”, sanoo Metso Outotecin kierrätysliiketoiminnan johtaja Uffe Hansen tiedotteessa.

”Itsenäisenä yksinomaan kierrätysratkaisuihin keskittyvänä yrityksenä voimme olla joustavampia ja asiakaskeskeisempiä, mikä auttaa meitä hyödyntämään tulevaisuuden kasvumahdollisuuksia.”

Jätteenkierrätysliiketoiminta toimii jatkossa M&J-brändin alla, ja sen pääkonttori sijaitsee Tanskan Horsensissa. Kaikki liiketoiminnan noin 120 työntekijää siirtyvät kaupan mukana uuteen yhtiöön.

”Jätteenkierrätysliiketoiminta M&J:llä on vahvat näytöt kannattavuudesta ja kasvusta houkuttelevalla teollisuudenalalla”, sanoo Ahlström Capitalin toimitusjohtaja Lasse Heinonen.

Hän uskoo, että Ahlström Capital omistajana voi tukea kasvuhankkeita ja auttaa itsenäistä liiketoimintaa kehittymään täyteen potentiaaliinsa.

Metso Outotecin kierrätysliiketoiminta koostuu jätteenkierrätyksen ja metallinkierrätyksen linjoista. Yhtiö etsii ostajaa myös metallinkierrätyksen liiketoiminnalleen.

(Kuva Metso Outotec) Metso Outotec keskittyy jatkossa strategiansa mukaisesti kivenmurskaus- ja kaivosliiketoimintoihin.

Kerro meille mielipiteesi!

 

Anna palautetta

Lisää uutisia