Muovikierrätys: Nesteelle oikeudet Alterran termokemialliseen nesteytysteknologiaan Euroopassa

Neste on ostanut oikeudet Alterra Energyn nesteytysteknologiaan Euroopassa. Oikeuksien hankkimisen myötä Neste kykenee edistämään muovin kemiallista kierrätystä aiempaa vahvemmin.

Alterra Energy on yhdysvaltalainen yritys, joka on kehittänyt ja patentoinut termokemiallisen ratkaisun vaikeasti kierrätettävän muovin nesteyttämiseen. Alterralla on teollisen mitan nesteytyslaitos Ohion Akronissa.

”Hankkimalla oikeudet Alterra Energyn teknologiaan Euroopassa voimme tarjota kokonaisvaltaisen ratkaisun kumppaneillemme”, sanoo Nesteen kemiallisen kierrätyksen johtaja Heikki Färkkilä.

”Neste pystyy jatkossa tarjoamaan koko paketin kemialliseen kierrätykseen muovijätteestä tuotteeksi tarjoamalla korkealaatuisia drop-in-raaka-aineita uusien polymeerien ja kemikaalien tuotantoon.”

Vaikka Neste on hankkinut oikeudet Alterran teknologiaan Euroopassa, amerikkalaisyritys jatkaa itsenäistä toimintaansa muualla maailmassa.

Miljoonan tonnin tavoite

Neste osti vähemmistöosuuden Alterrasta vuonna 2020 ja on prosessoinut nesteytettyä jätemuovia koeajoissa Porvoon jalostamossaan.

Yhdessä belgialaisen Ravagon kanssa Neste suunnittelee myös yhteisyrityksen perustamista Alterran teknologian hyödyntämiseksi Alankomaiden Vlissingenissä.

Lisäksi Neste tekee esiselvitystä investoinneista omiin esikäsittely- ja jatkojalostusvalmiuksiin, jotta se voisi laajentaa nesteytetyn muovijätteen prosessointikapasiteettia Porvoossa.

Nesteen tavoitteena on käsitellä vuosittain yli miljoona tonnia jätemuovia vuodesta 2030 lähtien.

(Kuva Alterra Energy) Alterran jätemuovin nesteytyslaitos Yhdysvalloissa. Laitos muuntaa elinkaarensa päähän tulleet muovit välituotteeksi, joka voidaan jalostaa uusien muovien ja muiden petrokemian tuotteiden raaka-aineeksi. 

Aiheesta aiemmin:

Lamor ja Resiclo rakentavat muovin kemiallisen kierrätyslaitoksen Porvooseen

Neste otti uuden askelen jätemuovin kemiallisessa kierrätyksessä

Neste osti osuuden amerikkalaisesta teknologiafirmasta

Nesteelle ja Ravagolle yhteisyritys muovin kemialliseen kierrätykseen

Nesteytetty jätemuovi lähti kiertoon Nesteen koeajossa

Neste ja Remondis kehittämään muovin kemiallista kierrätystä

Ratkaiseeko kemiallinen kierrätys muovien megaongelman?

Konsulttiselvitys: Muovin kemiallinen kierrätys on kannattava bisnes


 

Tilaa Kemia-lehti loppuvuodeksi 2022 ja auta Ukrainaa!

Lahjoitamme puolet tilausmaksusta ukrainalaisten auttamiseen Pelastakaa Lapset ry:n kautta.

Katso lisätiedot ja tee tilaus täällä.

Kerro meille mielipiteesi!

 

Anna palautetta

Lisää uutisia