Nesteelle uusiutuvien polttoaineiden yhteisyritys Yhdysvaltoihin

Neste perustaa yhteisyrityksen amerikkalaisen Marathon Petroleumin kanssa. Yhteisyritys alkaa tuottaa uusiutuvaa dieseliä Marathonin jalostamossa Kalifornian Martinezissa, kunhan jalostamon konversiohanke valmistuu.

Päätöksen myötä suomalaisyhtiöstä tulee ainoa maailmanlaajuinen uusiutuvien polttoaineiden valmistaja, jolla on tuotantoa sekä Euroopassa, Aasiassa että Pohjois-Amerikassa.

Uuden yhteisyrityksensä kautta Neste hankkii Marathonin Martinez Renewables Fuels -projektista 50 prosentin osuuden. Myös laitoksen tulevat tuotteet jaetaan tasan, mutta kumpikin osapuoli huolehtii niiden myynnistä omalla brändillään ja vastuillaan.

Laitoksen operoinnista vastaa Marathon, raaka-aineiden hankinnasta kumppanukset yhdessä.

Nesteen uusiutuvien jätteiden ja tähteiden hankintaan USA:ssa kuuluvat sen täysin omistamat Mahoney Environmental, johtava käytetyn paistorasvan keräys- ja kierrätysyhtiö, sekä Agri Trading, yksi maan suurimmista itsenäisistä uusiutuvien jätteiden sekä rasva- ja öljytähteiden toimittajista.

”Kasvustrategian tärkeä askel”

”Tämä on erittäin tärkeä askel uusiutuvien tuotteiden kasvustrategiamme toteutuksessa”, sanoo Nesteen toimitusjohtaja Peter Vanacker.

”Tuotantolaitos sijaitsee keskellä kasvavaa uusiutuvan polttoaineen markkinaa Kaliforniassa. Yhteistyö vahvistaa entisestään asemaamme Yhdysvalloissa, sillä sen myötä meillä on kattava arvoketju raaka-aineiden hankinnasta uusiutuvien tuotteiden tuotantoon ja myyntiin Yhdysvalloissa.”

Uusiutuvan dieselin tuotannon Marathonin jalostamossa on määrä käynnistyä vuoden 2022 jälkipuoliskolla. Laitoksen suunnitellaan saavuttavan täyden 2,1 miljoonan tonnin vuosittaisen nimelliskapasiteettinsa vuoden 2023 loppuun mennessä.

(Kuva Neste) Neste on maailman johtava uusiutuvan dieselin tuottaja, joka perustettavan yhteisyrityksen myötä laajenee uudelle mantereelle.


 

Tilaa Kemia-lehti loppuvuodeksi 2022 ja auta Ukrainaa!

  • Tilaa itsellesi tai lahjaksi läheiselle – 66 euroa.
  • Kannusta koululaista tai opiskelijaa lehtilahjalla – 44 euroa.
  • Kiitä opettajaa ja lahjoita lehti kouluun – 18 euroa.
  • Lahjoitamme puolet tilausmaksusta ukrainalaisten auttamiseen Pelastakaa Lapset ry:n kautta.

Katso lisätiedot ja tee tilaus täällä.

Kerro meille mielipiteesi!

 

Anna palautetta

Lisää uutisia