Nesteen kemiallisen kierrätyksen hankkeelle EU:n innovaatiorahoitus

EU:n innovaatiorahasto on myöntänyt Nesteelle maksimissaan 135 miljoonan euron rahoituksen hankkeeseen, jossa yhtiö kehittää kemiallisen kierrätyksen kapasiteettia Porvoon jalostamossaan.

Pulse-hankkeen (Pretreatment and Upgrading of Liquefied Waste Plastic to Scale Up Circular Economy) tavoitteena on ottaa käyttöön Nesteen omia teknologioita nesteytetyn jätemuovin esikäsittelyä ja jalostamista varten ja integroida teknologiat jalostamon toimintaan.

Päämääränä on 400 000 tonnin vuotuinen esikäsittely- ja jalostuskapasiteetti, joka tukee Nesteen tavoitetta käsitellä vuosittain yli miljoona tonnia muovijätettä vuodesta 2030 lähtien.

Pulse-hankkeen investointeja arvioiva esiselvitys julkistettiin maaliskuussa 2022. Neste pyrkii tekemään investointipäätöksen vuoden 2023 aikana. Hankkeen toteutus alkaisi vaiheittain vuonna 2024.

Torjuu muovijäteongelmaa ja vähentää riippuvuutta fossiilisista raaka-aineista

Nesteen Pulse-hanke on merkittävä askel jätemuovin kemiallisen kierrätyksen kaupallistamisessa. Kun prosessin mittakaavaa kasvatetaan, se voi lisätä muovin kierrättämistä ja vähentää riippuvuutta neitseellisistä fossiilisista raaka-aineista.

”Olemme innoissamme siitä, että hankkeemme on EU:n innovaatiorahaston valitsemien hankkeiden joukossa”, sanoo Mercedes Alonso, Neste Renewable Polymers and Chemicals -liiketoimintayksikön johtaja.

EU:n innovaatiorahasto on yksi maailman suurimmista rahoitusohjelmista, jotka tukevat innovatiivisten vähähiilisten teknologioiden kehittämistä. Rahasto investoi tänä vuonna yhteensä 1,8 miljardia euroa 17 hankkeeseen.

(Kuva Neste) Neste on sitoutunut saavuttamaan hiilineutraalin tuotannon vuoteen 2035 mennessä.

Aiheesta aiemmin:

Muovikierrätys: Nesteelle oikeudet Alterran termokemialliseen nesteytysteknologiaan Euroopassa

Lamor ja Resiclo rakentavat muovin kemiallisen kierrätyslaitoksen Porvooseen

Neste otti uuden askelen jätemuovin kemiallisessa kierrätyksessä

Neste osti osuuden amerikkalaisesta teknologiafirmasta

Nesteelle ja Ravagolle yhteisyritys muovin kemialliseen kierrätykseen

Nesteytetty jätemuovi lähti kiertoon Nesteen koeajossa

Neste ja Remondis kehittämään muovin kemiallista kierrätystä

Ratkaiseeko kemiallinen kierrätys muovien megaongelman?

Konsulttiselvitys: Muovin kemiallinen kierrätys on kannattava bisnes

Kerro meille mielipiteesi!

 

Anna palautetta

Lisää uutisia