Nesteen suurinvestointi lisää uusiutuvien tuotteiden tuotantoa Rotterdamissa

Neste investoi uuteen uusiutuvien tuotteiden tuotantokapasiteettiin Rotterdamin jalostamossaan. Investointipäätös perustuu uusiutuvien tuotteiden kysynnän merkittävään kasvuun.

Laajennusinvestoinnin arvo on noin 1,9 miljardia euroa. Yhtiön tavoitteena on käynnistää uusi tuotantoyksikkö vuoden 2026 ensimmäisellä puoliskolla.

Nesteen nykyinen 1,4 miljoonan tonnin uusiutuvien tuotteiden kapasiteetti Rotterdamissa on Euroopan laajin. Laajennus nostaa Rotterdamin kapasiteetin 2,7 miljoonaan tonniin, josta uusiutuvan lentopolttoaineen (SAF) tuotantokyky on 1,2 miljoonaa tonnia.

“Investointi Rotterdamin jalostamomme laajennukseen vahvistaa maailmanlaajuista johtoasemaamme uusiutuvissa tuotteissa”, sanoo Nesteen toimitusjohtaja Matti Lehmus tiedotteessa.

”Se on myös merkittävä askel tulevaisuuden kilpailukykymme varmistamisessa ja uusiutuvien tuotteiden kasvustrategiamme toteutuksessa, sillä se tuo vastuullisuutta painottaville asiakkaillemme merkittävän määrän uusiutuvaa dieseliä, uusiutuvaa lentopolttoainetta sekä uusiutuvia raaka-aineita muovi- ja kemianteollisuudelle.”

Kokonaiskapasiteetti yli kaksinkertaistuu

Nesteen teknologialla on mahdollista valmistaa korkealaatuisia uusiutuvia tuotteita laajasta valikoimasta myös heikkolaatuisia jätteitä ja tähteitä.

Yhtiön maailmanlaajuinen uusiutuvien tuotteiden tuotantokapasiteetti on tällä hetkellä noin 3,3 miljoonaa tonnia vuodessa.

Nesteellä on käynnissä laajennusprojekti Singaporen jalostamossaan ja perusteilla yhteisyritys yhdysvaltalaisen Marathonin kanssa Kalifornian Martinezissa. Niiden ansiosta yhtiön uusiutuvien tuotteiden kapasiteetti kasvaa vuoden 2023 loppuun mennessä 5,5 miljoonaan tonniin vuodessa.

Rotterdamin laajennushankkeen myötä kapasiteetti nousee vuonna 2026 yhteensä 6,8 miljoonaan tonniin.

(Kuva Neste) Uuden tuotantoyksikön Rotterdamin jalostamossa on määrä valmistua vuoden 2026 alkupuoliskolla.

Aiheesta aiemmin:

Nesteelle uusiutuvien polttoaineiden yhteisyritys Yhdysvaltoihin

Nesteen uusi jalostamo Rotterdamiin


 

Tilaa Kemia-lehti loppuvuodeksi 2022 ja auta Ukrainaa!

Lahjoitamme puolet tilausmaksusta ukrainalaisten auttamiseen Pelastakaa Lapset ry:n kautta.

Katso lisätiedot ja tee tilaus täällä.

Kerro meille mielipiteesi!

 

Anna palautetta

Lisää uutisia