Onko sinulla perimätietoa tai tarinoita sota-ajoilta?

Kemia-lehti kerää kemistien muistoja ja tarinoita talvi- ja jatkosodasta vuosilta 1939–1944. Onko sinulla omia lapsuudenmuistoja sota-ajalta tai tietoa sotaan osallistuneiden kemistien vaiheista? Kirjoita ja kerro meille!

Muutamakin rivi riittää, tai voit myös kirjoittaa pidemmästi – kaikki muistot, tiedot, kertomukset ja vinkit ovat tervetulleita.

Voit meilata osoitteeseen toimitus@kemia-lehti.fi tai lähettää kirjepostia osoitteeseen Kemia-lehti, Asolantie 29 b, 01400 Vantaa. Odotamme vastaustasi 8. marraskuuta mennessä.

Jokainen kirjoittaja saa kiitokseksi Kemia-lehden laadukkaan kuulakärkikynän ja Tunne & mieli -lehden lokakuun numeron. Liitä siis mukaan postiosoitteesi.

Julkaisemme tekstejä sekä nettisivuillamme että lehtiartikkelissa, jossa kerrotaan kemistien panoksesta ja kohtaloista talvisodan aikoina. Artikkeli julkaistaan seuraavassa, talvisodan 80-vuotispäivän kynnyksellä 27. marraskuuta ilmestyvässä Kemia-lehdessä 7/2019.

(Kuva: SA Kuva/Sotamuseo) Talvisota (30.11.1939–13.3.1940) oli ankara koettelemus sekä ihmisille että eläimille. Rintamalla kaatui tai katosi noin 26 000 suomalaista. Rauhanteossa Suomi menetti 11 prosenttia pinta-alastaan.

Kemia-lehti 7/2019 nostaa maamme itsenäisyyden puolustajien lisäksi valokeilaan suomalaiset osaajat ja innovaatiot. Numero jaetaan painettuna lehtenä tai näköislehtenä 50 000:lle päättäjälle.

Jos haluat mukaan teemanumeron Kemiaa Suomen puolesta -palstalle tai muille erikoishintaisille mainospaikoille, katso lisätiedot täältä.

Kerro meille mielipiteesi!

 

Anna palautetta

Lisää uutisia