Sähköinen krakkaus auttamaan muoviteollisuutta kohti nollapäästöjä

Teknologiayritykset Coolbrook ja ABB ovat allekirjoittaneet aiesopimuksen, jonka mukaan ne pyrkivät rakentamaan ensimmäisen sähköisen ja hiilettömän tuotantoprosessin muoviteollisuudelle.

Uusi menetelmä vähentäisi muovinvalmistuksen energiankulutusta 30 prosenttia ja tehostaisi etyleenintuotantoa 20 prosenttia nykyiseen höyrykrakkaukseen verrattuna.

Menetelmän on määrä yhdistää Coolbrookin uusi sähkökäyttöinen RDR-teknologia (Roto Dynamic Reactor) ja ABB:n integroitu energiaratkaisu.

Coolbrookin sähkökrakkaus paitsi tekee krakkauksesta hiiletöntä myös mahdollistaa kierrätettyjen ja uusiutuvien raaka-aineiden käytön.

Sähköisen krakkausmenetelmän tukena olisi ABB:n osaaminen automaation, sähköistyksen ja digitalisoitujen toimintojen optimoinnissa.

Pilottiohjelma alkuun tulevana kesänä

Kaksi yhtiötä käynnistävät yhteisen pilottiohjelmansa kesällä 2022 Brightlandin Chemelot-kampuksella Alankomaiden Geelenissä.

Kumppanusten tavoitteena on viedä sähkökrakkausmenetelmä kaupalliseen vaiheeseen mahdollisimman pian.

Coolbrook on suomalais-hollantilainen yritys, jonka päämääränä on puhtaampi, kestävämpi ja kannattavampi olefiinien tuotantomenetelmä.

Ruotsalais-sveitsiläinen ABB on globaalisti toimiva sähkövoima- ja automaatiotekniikkaan keskittyvä konserni.

(Kuva Coolbrook) Coolbrookin ja ABB:n mukaan höyrykrakkauksen sähköistäminen vähentäisi muoviteollisuuden päästöjä jopa 300 miljoonaa tonnia.

Kerro meille mielipiteesi!

 

Anna palautetta

Lisää uutisia