Spinnovan ja Pusun komposiittisuksille kansainvälinen palkinto

Suomalaiset Pusu X Spinnova -sukset on palkittu ISPO Award -tunnustuksella. Palkinnon jakaa kansainvälinen urheiluväline- ja liikunta-alan riippumaton tuomaristo vuoden innovatiivisimmille tuotteille.

Palkittu Pusu Loska Spinnova -niminen suksimalli on tulevan hiihtokauden uutuus, joka tulee ennakkomyyntiin myöhemmin tänä vuonna. Laajakäyttöinen allmountain-suksi on suunniteltu sopimaan etenkin keväiselle loskalumelle.

Pusun eli Puuppolan Suksi Oy:n suksien komposiittirakenteessa perinteiset lasi- ja hiilikuitu on korvattu materiaaliteknologiayritys Spinnovan luonnonmukaisella kankaalla, joka valmistetaan puusta ilman haitallisia kemikaaleja.

Samanlainen rakenne on myös yritysten ensimmäisessä yhteistuotteessa nimeltään Pusu Abisko Spinnova, joka lanseerattiin marraskuussa 2021.

Spinnovalle ISPO-palkinto on jo kolmas, jonka yritys on saanut yhdessä brändikumppanin kanssa. Aiemmat tunnustukset tulivat urheiluvaatevalmistaja Bergansin Spinnova-malliston Collection of Tomorrow’n tuotteille.

Kaikki Pusun laskettelusukset ja lumilaudat suunnitellaan ja valmistetaan kotimaassa. Myös Spinnova-kuitu tuotetaan Suomessa. Yhtiö rakentaa parhaillaan kaupallisen mitan tehdasta Jyväskylään.

Aiheesta aiemmin:

Spinnovan kuitu sujahtaa komposiittisuksiin

Spinnovan kierrätyskuidusta syntyi voittoisa anorakki

Kerro meille mielipiteesi!

 

Anna palautetta

Lisää uutisia