Spinnovan nahkajätekuidun pilottilinja valmis

Jyväskylään on valmistunut pilottituotantolinja, jolla tehdään tekstiilikuitua nahkajätteestä. Linja on tekstiilimateriaaleja kehittävän Spinnovan suunnittelema ja rakentama.

Linjan rakennuttaja on Respin Oy, joka on Spinnovan ja KT Tradingin yhteisyritys. KT Trading on kenkäbrändi Eccon nahanhankkija.

Pilottilinjaston ansiosta Respin voi alkaa tuottaa aiempaa suurempia määriä nahkajätepohjaista kuitua tutkimus- ja kehitystarkoituksiin sekä kehittää materiaalista demotuotteita.

Eccon nahankäsittelylaitosten sivuvirroista valmistettavalla kuidulla on Respinin mukaan paljon potentiaalia monenlaisissa tuotteissa, kuten kengissä.

Samalla teknologialla

Nahkajätekuidun valmistamiseen tarkoitetun tuotantolinjan pystyttäminen ei vaatinut Spinnovalta teknologian lisäkehitystä.

Teknologia on havaittu toimivaksi jo Spinnovan puupohjaisen kuidun pilottituotantolinjalla, joka on ollut toiminnassa yli kaksi vuotta.

Respin maksaa Spinnovalle 2,5 miljoonaa euroa pilottilinjasta ja Spinnovan tutkimus- ja kehityspalveluista pilottivaiheen aikana. Pilotoinnin arvioidaan kestävän noin vuoden verran.

(Kuva Spinnova) Kuten Spinnovan puupohjainen kuitu, myös Respinin nahkajättestä valmistama kuitu syntyy ilman haitallisia kemikaaleja, mikä on maailman mitassakin ainutlaatuista.

Aiheesta aiemmin:

Spinnova kehrää tekstiilikuitua nyt myös nahkajätteestä

Lue myös:

Spinnovan kuitu sujahtaa komposiittisuksiin

Spinnova rakentaa oman langankehräämön

Spinnova ja Icebreaker yhteistyöhön – suomalaiskuitua merinovillaan

Nesteen uusiutuva diesel ja Spinnovan ekokuitu palkittiin hiilikädenjäljestä

Spinnova yhteistyöhön amerikkalaisen ulkoiluvaatejätin kanssa

Spinnovan kierrätyskuidusta syntyi voittoisa anorakki

Spinnovan ekokuitu palkittiin jälleen

Spinnova kehrää lankaa puusta – etenee kohti kaupallistamista

Kerro meille mielipiteesi!

 

Anna palautetta

Lisää uutisia