St1 laajentaa biokaasuun – ostaa alan ruotsalaisyrityksen

Energiayhtiö St1 laajentaa toimintaansa biokaasuun.

St1 Nordic Oy:n tytäryhtiö St1 Sverige on allekirjoittanut sopimuksen, jonka mukaan se ostaa E.ON Biofor Sverige -yhtiön koko osakekannan. Myyjänä on E.ON Energilösningar AB.

E.ON Biofor kuuluu Ruotsin johtaviin biokaasualan toimijoihin. Yrityksellä on hallussaan liki kolmasosa alan liikennesegmentin markkinoista.

Yhtiö toimii Tukholmassa ja muualla Etelä-Ruotsin kaupunkialueilla.

E.ON Bioforilla on kuusi biokaasun tuotanto- ja jalostusyksikköä. Yritys toimittaa biokaasun asiakkailleen useiden myyntikanavien kautta.

“Biokaasuliiketoiminnan aloittaminen on konkreettinen askel kasvustrategiamme johdonmukaisessa ja pitkäjänteisessä toteuttamisessa”, sanoo St1 Nordicin Myynti-liiketoimintayksikön johtaja Mika Wiljanen.

 

Wiljasen mukaan yhtiö keskittyy investoimaan uusiutuvien polttoaineiden tuotantoon kestävistä raaka-aineista, lignoselluloosapohjaisten biopolttoaineiden ja geotermisen lämmön tutkimukseen sekä synteettisten polttoaineiden arvoketjun kehittämiseen.

E.ON-kauppa edellyttää tavanomaisten ehtojen täyttymistä ja viranomaisten hyväksyntää. Kaupan odotetaan toteutuvan kesäkuun 2021 loppuun mennessä. 

Kerro meille mielipiteesi!

 

Anna palautetta

Lisää uutisia