Stora Ensolta uusia biopohjaisia pakkausvaahtoja

Metsäjätti Stora Enso on kehittänyt uuden puukuitupohjaisten pakkausvaahtojen tuotevalikoiman.

Biovaahdoilla voidaan korvata fossiiliperäisiä polymeerivaahtoja, kuten polyeteeniä (PE), paisutettua polystyreeniä (EPS) ja polyuretaania (PU).

Fibrease-niminen vaahto on tehty 98-prosenttisesti uusiutuvista materiaaleista. Viskoelastista vaahtoa muistuttavaa materiaalia voidaan muotoilla leikkaamalla ja lämpömuovaamalla.

Puukuitupohjaista Fibrease-pakkausvaahtoa. Kuva Stora Enso

Hyvien eristysominaisuuksiensa ansiosta materiaali sopii Stora Enson mukaan esimerkiksi verkkoruokakaupassa ja lääkekuljetuksissa käytettäviin kylmä-lämpöpakkauksiin.

Vaahto voidaan kierrättää paperin ja kartongin mukana tai suljetussa kierrossa uudeksi materiaaliksi ja uusiksi tuotteiksi.

Toinen vaahto kokonaan biopohjainen ja biohajoava

Yhtiön toinen uutuus, joka on saanut nimen Papira, on täysin biopohjainen ja biohajoava vaahto. Materiaali voidaan kierrättää kokonaan paperin mukana.

Kiinteällä mutta joustavalla vaahdolla on erinomainen iskunvaimennuskyky, joten se soveltuu erityisen hyvin suojamateriaaliksi helposti särkyville, herkille ja arvokkaille kuluttajatuotteille, kuten elektroniikalle sekä teollisuuden laitteille.

Papira-materiaalia voidaan muotoilla leikkaamalla ja laminoimalla.

Fibrease on kaupallisesti saatavilla jo nyt. Papira on edennyt vaiheeseen, jossa sitä valmistetaan ja testataan koelaitoksessa Ruotsissa.

(Kuva Stora Enso) Puukuitupohjaiset pakkausvaahdot voidaan kierrättää paperin ja kartongin mukana.


 

Tartu Kemia-lehden tilaustarjouksiin:

  • Tilaa itsellesi tai lahjaksi läheiselle – 69 euroa. Hintaan kuuluu sähköinen näköislehti, jota on helppo lukea ja jakaa.
  • Kannusta koululaista tai opiskelijaa lehtilahjalla – 49 euroa
  • Kiitä opettajaa ja lahjoita lehti kouluun – 19 euroa

Katso lisätiedot ja tee tilaus täällä.

Kerro meille mielipiteesi!

 

Anna palautetta

Lisää uutisia