Stora Enson ekopakkaukset napsivat palkintoja

Metsäjätti Stora Enso on voittanut neljä palkintoa pohjoismaisessa ScanStar-pakkauskilpailussa.

Kaikki voittoisat pakkaukset on tehty uusiutuvasta ja kierrätettävästä puukuidusta, joten ne tarjoavat vaihtoehdon muoville.

ScanStar 2021 -palkinnon saivat yhtiön aikakauslehtipakkaus, marjojen pakkaukseen tarkoitettu rasia, valaistuskiskojen monipakkaus sekä älyjääkaapin kuljetuspakkaus.

Lehden pakkauskonsepti uusiksi

Stora Enso on suunnitellut aikakauslehden muovikääreet korvaavan pakkauksen yhdessä Vogue Scandinavia -lehden kanssa.

Täysin hiilineutraali kartonkipakkaus on valmistettu uusiutuvista, vähähiilisistä raaka-aineista, ja sen tuotanto on energiatehokasta. Jäljelle jäävät päästöt kompensoidaan Stora Enson CarbonZero-palvelun avulla.

Voittajapakkauksesta on perusversion lisäksi saatavilla keräilijöille tarkoitettu erikoispakkaus, jota on tuotettu rajallinen erä. Molempien kartonki on tehty Stora Enson Imatran-tehtaassa.

Marjat aaltopahviin

Muoviset marja- ja vihannesrasiat korvaava EcoFreshBox on aaltopahvirasia, jonka valmistukseen käytetään muun muassa uudenlaista kolmikerroksista pintakartonkia. Kartonki on peräisin Stora Enson Oulun-tehtaasta.

Yksi rekkakuorma puuta riittää noin puoleen miljoonaan puolen kilon mansikkarasiaan, mikä korvaa muovia noin 4 500 kiloa.

Itse rasiat tehdään Stora Enson Lahden ja Kristiinankaupungin tehtaissa. Rasiat on helppo kierrättää pahvinkeräyksessä.

Monipakkaus valaisinkiskolle

Aaltopahvinen monipakkaus on suunniteltu erityisesti särkyvien tuotteiden, kuten valaisinkiskojen kuljettamiseen.

Pakkauksen rakenne pitää kiskot erillään ja estää näin niiden hankautumisen toisiaan vasten.

Pakkaus ei vaadi muovikäärettä, jollainen on ollut käytössä aiemmin, mikä mahdollistaa yksinkertaisen kierrättämisen.

Älykäs jääkaappi itsepalvelumyyntiin

Uusiutuva kuljetuspakkaus Selfly Store -älyjääkaapille korvaa jääkaappipakkauksia, jotka sisältävät tyypillisesti styroksia ja kutistemuovia.

Selfly Store -älykaappi on Stora Enson kehittämä tuote, joka mahdollistaa itsepalvelumyynnin kuluttajalle suoraan kaapista.

Älykkään rfid-tunnisteen avulla voi seurata esimerkiksi sitä, milloin elintarvike vanhenee. Näin on mahdollista optimoida myytävien tuotteiden tarjonta ja vähentää ruokahävikkiä.

Älyjääkaapille tarkoitettu pakkaus on tehty kokonaan uusiutuvasta aaltopahvista, joten sekin on helposti kierrätettävissä.

Vuodesta 1969 järjestetty ScanStar-kilpailu on tarkoitettu pakkauksille, jotka on suunniteltu tai valmistettu tai joita käytetään jossakin Pohjoismaassa.

(Pääkuva) Vogue Scandinavia -lehden pakkauksista on tehty myös erikoisversio keräilijöitä varten.

Kerro meille mielipiteesi!

 

Anna palautetta

Lisää uutisia