Suodatintoimittaja Roxia ostaa osan saksalaisesta Aquachemistä

Lappeenrantalainen Roxia Oy ostaa osuuden saksalaisesta suodatinvalmistajasta Aquachemistä.

Roxia on jo aiemmin toimittanut Aquachemin suodattimia erilaisiin sovelluksiin maailmanlaajuisesti. Kaupan avulla suomalaisyhtiö haluaa varmistaa saksalaissuodattimien saatavuuden myös jatkossa.

”Roxian perhearvot ja juuret suodatuksessa tekevät siitä täydellisen kumppanin Aquachemille”, sanoo Aquachemin perustaja ja toimitusjohtaja James Babbé tiedotteessa.

”Yrityksenä Aquachem on tullut pisteeseen, jossa sen on päästävä entistä vahvemmin globaaleille markkinoille. Roxialla on maailmalla toimipisteitä lähellä asiakkaita ja sekä myyntiverkosto että kyky tukea paikallisia käyttäjiä.”

Roxian toimitusjohtajan Jukka Koskelan mukaan yhtiö pyrkii kasvamaan sekä orgaanisesti että yritysostojen kautta.

Aquachemin kehittämien ja valmistamien Roxia SFP -suodattimien menestys kertoo hänen mukaansa saksalaisteknologian ja koko yrityksen vahvuudesta.

Globaalisti toimiva perheyritys

Roxian päätoimipaikka on Lappeenranta, jossa sijaitsee muun muassa yrityksen koesuodatus- ja ympäristöteknologian laboratorio. Yhtiöllä on toimitiloja myös Vantaalla, Torniossa ja Keminmaalla.

Tytäryhtiöitä Roxialla on Ruotsissa, Saksassa, Venäjällä, Yhdysvalloissa, Chilessä, Perussa, Etelä-Afrikassa, Kiinassa ja Australiassa.

Roxian juuret juontavat Nuutti Vartiaisen vuonna 1960 perustamaan Roxon Oy:hyn, joka valmisti murskaus- ja kuljetinjärjestelmiä kaivosteollisuudelle.

Vuonna 1977 Roxonista sukeutui Larox Oy, joka erikoistui alalla tarvittavien kammiosuodatinten ja letkuventtiilien tuotantoon.

Letkuventtiilit eriytettiin sittemmin Larox Flowsys Oy:ksi, jonka nimi vaihtui vuonna 2011 Flowrox Oy:ksi.

Vuonna 2021 Flowrox myi pumppu- ja venttiililiiketoimintansa sekä Flowrox-brändin Neles Finland Oy:lle.

Jäljelle jäi kolme liiketoimintaa, suodatus- ja vedenpoistosovellusten lisäksi ympäristöteknologia ja teollisuusautomaatio, joita vievät nyt eteenpäin Roxia ja Vartiaisen perheen toinen ja kolmas sukupolvi.

Roxia toimittaa ratkaisujaan kaivos-, kemian- ja elintarviketeollisuuden tarpeisiin.

(Kuva LUT) Roxian pääkonttori sijaitsee LUT-yliopiston kampuksella Lappeenrannan Skinnarilassa. Yritys ja sen edeltäjät ovat tehneet tiivistä yhteistyötä yliopiston kanssa.

Aiheesta aiemmin:

Flowroxin venttiili- ja pumppuliiketoiminta Nelesille

Lääkejäämät pois sairaalan jätevesistä plasmahapetuksella

Teollisuuden jätevedet puhtaiksi ilman kemikaaleja

Kerro meille mielipiteesi!

 

Anna palautetta

Lisää uutisia