Suomalaiselle tekoälyn kehittäjälle alan huippurahoitus

Aalto-yliopiston professorille, Suomen tekoälykeskuksen (FCAI) johtajalle Samuel Kaskelle on myönnetty äärimmäisen kilpailtu Turing-rahoitus, joka on tarkoitettu maailman kärkitutkijoille.

Turing AI World Leading Researcher Fellowship -rahoitus liittyy suomalaisen työhön Manchesterin yliopistossa, jonne on tarkoitus perustaa uusi alan huippututkimuskeskus.

Uuden yksikön tavoitteena on auttaa ihmisiä määrittämään ja täsmentämään tavoitteita, joita kohti tekoälyn toivotaan pyrkivän. Uudenlaisen tekoälyn toivotaan mahdollistavan erityisesti lääketieteellisiä läpimurtoja.

Turing-raha tuo vauhtia myös kotimaiseen tutkimukseen, sillä Kaski jakaa aikansa Britannian ja Suomen välillä.

Myös FCAI:n tutkimuksessa keskeistä on käyttäjää auttavan tekoälyn kehittäminen. FCAI haluaa edistää tekoälyavusteista päätöksentekoa, suunnittelua ja mallinnusta.

”Tämä on aiheeltaan ja yhteistyömahdollisuuksiltaan mahdollisimman hyvin yhteensopiva”, Kaski kuvaa uuden tutkimuksen suhdetta FCAI:ssa nykyään tehtävään työhön.

”Rahoitus myös lisää uskoa siihen, että olemme FCAI:ssakin menossa oikeaan suuntaan”, hän sanoo.

”Tieteessä yksittäisten tutkijoiden erinomaiset ideat ovat äärimmäisen tärkeitä, mutta lisäksi tarvitaan fokusointia, jotta saadaan aikaa houkuttelevia tiedekeskittymiä. Sellaistahan FCAI on Suomeen rakentanut, ja yhteistyön kautta siitä saadaan vielä vahvempi.”

(Kuva Kalle Kataila/Aalto-yliopisto) Samuel Kaski työskentelee jatkossakin myös Aalto-yliopistossa ja Suomen tekoälykeskuksen johtajana.

Kerro meille mielipiteesi!

 

Anna palautetta

Lisää uutisia