Suomalaislaitteisto kerää muoviroskaa Intian Mumbaissa

Intian Mumbaissa on käynnistynyt suomalaisen ympäristöteknologian yhtiön RiverRecyclen suunnittelema ja toteuttama muovinkeräysjärjestelmä.

Mithijoelle asennettu laitteisto aloitti toimintansa onnistuneen testausvaiheen jälkeen.

Suomalaislaite poimii joessa kelluvaa muoviroskaa ja ohjaa sen automaattiselle keräyspisteelle, jossa liukuhihna nostaa jätteen joesta ylös.

Laitteiston kapasiteetti on 50 tonnia päivässä. Järjestelmä sisältää muovin lajittelun, ja siihen lisätään myös muovin erottelulaitos.

Ratkaisu tukee paikallista jätteenkäsittelyä konvertoimalla jätemuovin raaka-aineeksi uusiomuoville ja muille tuotteille.

Pilotti osoitti laitteiston toimivuuden

Mithijoen puhdistusprojekti käynnistyi lokakuussa 2020 osana pakkausyhtiö Huhtamäki Oyj:n aloitetta, jolla tuetaan ja edistetään paikallisesti vaikuttavia globaaleja vastuullisuushankkeita.

RiverRecycle on rakentanut jätteenkeräysjärjestelmänsä yhdessä Teknologian tutkimuskeskuksen VTT:n sekä YK:n Global Pulse -yksikön ja intialaisen ympäristöjärjestön Earth5R:n kanssa.

Suomalaislaitteisto vähentää myös muoviroskan kulkeutumista Intian valtamereen.

Mumbain-projekti on toiminut RiverRecyclelle pilottihankkeena.

”Kiitos Huhtamäen rahoituksen, onnistuimme toteuttamaan projektimme toimivaksi ratkaisuksi”, sanoo RiverRecyclen toimitusjohtaja ja perustaja Anssi Mikola.

”Olemme myös hyvin kiitollisia kaikille yhteistyökumppaneillemme, joiden tuki varmisti hankkeen menestyksen.”

Vuonna 2019 startanneen RiverRecyclen on tarkoitus kehittää erilaisia taloudellisesti kestäviä muovinkäsittelytapoja ja samalla tarjota joenpuhdistusta ilmaispalveluna kehittyvissä maissa.

Yhtiöllä on menossa projekteja Intian lisäksi Indonesiassa, Filippiineillä, Bangladeshissa, Vietnamissa ja Ghanassa.

(Kuva RiverRecycle) Mithijoessa ajelehtii paljon muoviroskaa, jota suomalaislaitteistolla ongitaan nyt pois.

Aiheesta aiemmin:

VTT:n tutkimus Jakartassa – muovijäte joesta kiertoon

Kerro meille mielipiteesi!

 

Anna palautetta

Lisää uutisia