Suomalaisyritykset kehittivät ekomateriaalin 3d-tulostukseen

3d-tulostukseen erikoistunut Maker3D ja biopohjaisia materiaaleja valmistava Brightplus ovat kehittäneet uuden ekologisen tulostusmateriaalin.

Materiaali koostuu uusiutuvista raaka-aineista ja teollisuuden sivuvirroista, jotka on muokattu vihreään kemiaan perustuvan teknologian avulla funktionaaliseksi polymeeriksi.

Uudet BrightBio-nimiset filamentit sisältävät muun muassa Oulun alueelta saatavaa biotuhkaa. Filamenttien värjäykseen on käytetty Natural Indigo Finlandin tuottamia luonnon väriaineita, esimerkiksi värimorsinkoa.

Ekologinen vaihtoehto pla:lle ja petg:lle

Uudella toiminnallisella materiaalilla voidaan korvata fossiilipohjaisia 3d-tulostusmateriaaleja, kuten pla- ja petg-muoveja.

Sitkeät, helposti tulostuvat filamentit ovat myös biohajoavia, joten niistä ei jää ympäristöön mikromuovia.

”Meiltä on jo pidempään kyselty 3d-tulostuspalvelumme projekteissa mahdollisimman ekologisia ratkaisuja”, taustoittaa uuden tuotteen kehitystä Maker 3D:n toimitusjohtaja Jarkko Lohilahti.

Brightplus Oy:n toimitusjohtajan Milja Hannu-Kuuren mukaan uusi materiaali on ennakkotesteissä saanut kiitosta erityisesti funktionaalisuudestaan.

Hannu-Kuure kertoo, että filamenttien kehitystyö jatkuu edelleen, ja materiaalin raaka-aineeksi etsitään lisää erilaisia sivuvirtoja.

(Kuva Brightplus) Uudet biopohjaiset tulostusmateriaalit tulevat markkinoille marraskuussa.

Kerro meille mielipiteesi!

 

Anna palautetta

Lisää uutisia