Teollinen 5G avaa uusia mahdollisuuksia kaivostoimintaan

Teknologian tutkimuskeskus VTT, tietoliikennejätti Nokia ja kaivosyhtiö Sandvik koordinoivat yhdessä hanketta, jossa selvitetään 5G-teknologian käyttöä maanalaisissa kaivoksissa.

Kumppanukset uskovat, että teollinen 5G avaa uusia mahdollisuuksia kaivosten tuottavuuden, turvallisuuden, kestävän kehityksen ja maailmanlaajuisen kilpailukyvyn parantamiseen.

Seuraavan sukupolven kaivosteknologian käyttöönotto mahdollistaa niiden mukaan sekä turvallisuuden, tuottavuuden että kestävän kehityksen parantamisen kaivostoiminnassa.

Tällaisia teknologioita ovat muun muassa autonomiset verkottuneet työkoneet, digitaalinen automaatio ja edistyksellinen analytiikka reaaliaikaiseen tilanteiden hallintaan.

Business Finlandin rahoittamassa Next Generation Mining (NGMining) -hankkeessa kehitetään ratkaisuja, jotka perustuvat teollisiin 5G-privaattiverkkoihin sekä reunalaskenta- ja tekoälyteknologioihin.

Hankkeen ydintavoite on mahdollistaa autonomisten, verkottuneiden liikkuvien työkoneiden turvallinen käyttö maanalaisessa kaivostoiminnassa.

Toukokuussa käynnistyneeseen projektiin osallistuu tutkimusosapuolena myös Oulun yliopisto.

Yrityksistä mukana ovat Nokian ja Sandvikin lisäksi Epec, SATEL, Huld, Terrasolid, Outsight, Etteplan, Noptel, Unikie, Iiwari, Millisecond, Wizense ja Indagon.

(Kuva Sandvik) NGMining-hankkeen tavoitteena on rakentaa tietoliikenteen koejärjestelmiä, jotka testataan todellisessa vaativassa maanalaisessa kaivosympäristössä.

Kerro meille mielipiteesi!

 

Anna palautetta

Lisää uutisia