Tornioon suunnitellaan biokaasulaitosta ja tankkausasemia

Torniossa kaavaillaan biokaasulaitoksen perustamista kaupunkiin. Kehitysyhtiö Business Tornio ja Tornion Energia ovat sopineet laativansa laitoksesta investointisuunnitelman.

Bio- ja kiertotalouden konsultointiin erikoistunut Macon Oy on jo toteuttanut selvityksen, jonka mukaan biokaasulaitoksen ja tankkausasemien perustaminen Meri-Lapin alueelle olisi järkevää ja myös kannattavaa.

Laitoksen sijoituspaikaksi on ajateltu Jäkälän jätekeskuksen aluetta. Alue olisi potentiaalisin vaihtoehto muun muassa ympäristö- ja muiden lupaprosessien kannalta. Jätekeskuksessa on tarjolla myös valmis infrastruktuuri.

Toimijoiden mukaan laitoksen sijoittuminen Jäkälän välittömään läheisyyteen voisi tuoda myös synergiaetuja kaatopaikkatoiminnalle alueella.

Jos laitos toteutuu, se työllistäisi kymmenkunta henkeä. Kokonaisinvestoinnin suuruudeksi on laskettu noin seitsemän miljoonaa euroa.

Mahdollinen investointipäätös tehdään aikaisintaan vuoden 2021 loppuun mennessä. Laitos olisi valmiina tuotantoon arvioiden mukaan vuoden 2023 lopulla.

Havainnekuva Business Tornio

Kerro meille mielipiteesi!

 

Anna palautetta

Lisää uutisia