Turkuun perustettiin immunologiakeskus

Turun yliopisto ja Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri ovat perustaneet Turkuun immunologiakeskuksen. Immunologian perustutkimusta ja potilastutkimuksia edistävää keskusta johtaa tieteen akateemikko, professori Sirpa Jalkanen.

Immunologia on ihmisen immuniteettia eli puolustusjärjestelmää tutkiva lääketieteen haara.

Uusi keskus kerää yhteisen sateenvarjon alle immunologian alan tutkijat ja kliinikot.

”Meillä on jo immunologiaan keskittyvä InFlames-lippulaiva, mutta siihen kuuluu vain osa immunologian osaajistamme. Kokoamme Immunologiakeskuksella yhteen kaikki, joiden työn ja kiinnostuksen kohteena on immunologia”, Jalkanen kertoo.

Immunologiakeskuksen suunnitelmissa on tarjota uusinta teknologiaa alan tutkimukseen siten, että alan erityistarpeet huomioidaan mahdollisimman hyvin.

Keskuksen tehtäväksi on määritelty myös uusien immunologian osaajien kouluttaminen ja alan kansallisen ja kansainvälisen yhteistyön edistäminen.

Lisäksi keskus tarjoaa immunologista asiantuntemusta sairaanhoitopiireille ja yhteistyömahdollisuuksia lääkealan, biotieteiden ja diagnostiikan yrityksille.

(Kuva Suomen Akatemia) ”Tavoitteemme on, että Immunologiakeskuksesta muodostuu niin vahva yhteistyöverkosto ja brändi, että se voisi tulevaisuudessa toimia kansallisena immunologiakeskuksena”, Sirpa Jalkanen kertoo.

Kerro meille mielipiteesi!

 

Anna palautetta

Lisää uutisia