Turun yliopistoon kiertotalouden professuuri

Turun yliopiston teknillinen tiedekunta saa kiertotalouden lahjoitusprofessuurin.

Lahjoittajia ovat Kesko, Turun kauppakamari, Turku Energia, Kiilto, Turun Osuuskauppa, Naantalin kaupunki, Finnsementti, BE Group, Hesburger, Sarcodon ja Lounais-Suomen jätehuolto.

Lahjoitettava summa on 600 000 euroa.

Rehtori Jukka Kola painottaa kestävän kehityksen merkitystä yliopiston strategiassa ja sen eri ulottuvuuksien toteutumista koulutuksessa, tutkimuksessa ja yhteiskunnallisessa vuorovaikutuksessa.

“Perustettava professuuri on hieno lisä monitieteiseen yliopistoomme, joka vahvistaa asiantuntijuuttamme ja poikkitieteellistä tutkimusta kiertotalouden alalla entisestään”, Kola sanoo.

Turun kauppakorkeakoulu tutkii jo kiertotaloutta yritysten strategisten johtamisen näkökulmasta.

“Tämä professuuri täydentää yliopiston osaamista tarkastelemalla ilmiötä teknistaloudellisesta näkökulmasta”, toteaa vararehtori Mika Hannula, joka kiittää lämpimästi uuden professuurin lahjoittaneita yrityksiä ja muita organisaatioita.

Turun yliopiston teknillinen tiedekunta aloitti toimintansa vuoden 2021 alussa. Uusi tiedekunta on yliopiston kahdeksas.

Teknillinen tiedekunta kouluttaa muun muassa elintarvikekemian, biokemian ja bioteknologian ammattilaisia sekä materiaalitekniikan diplomi-insinöörejä.

(Kuva Hanna Oksanen) Turun yliopiston päärakennuksen edustalla kohoava Harry Kivijärven veistos esittää J. L. Runebergia, Elias Lönnrotia ja J. V. Snellmania nuorina ylioppilaina.

Sinua voisi kiinnostaa myös:

Turun yliopiston sata vuotta sisukasta kemiaa

Kerro meille mielipiteesi!

 

Anna palautetta

Lisää uutisia