Tutkija tavattavissa -palvelu saa jatkoa – tuo tiedettä kouluihin

Nuorten tiedeakatemian pyörittämä suosittu Tutkija tavattavissa -palvelu on saanut uuden rahoituksen opetus- ja kulttuuriministeriöltä.

Suositut tutkijavierailut kouluihin voivat näin jatkua myös tulevaisuudessa.

Kolme vuotta sitten käynnistetyn Tutkija tavattavissa -palvelun tarkoituksena on viedä tiedettä ja tutkimusta kouluihin ja toisen asteen oppilaitoksiin. Tutkijoiden virtuaaliset vierailut toteutetaan videopuheluina.

Palvelua on tähän mennessä hyödyntänyt jo yli neljäsosa Suomen lukioista. Vuonna 2021 palvelu tavoitti arvion mukaan reilut 10 000 opiskelijaa.

Kiertotaloudesta hiukkasfysiikkaan

Tutkijoiden vierailujen ansiosta oppilaat ovat päässeet tutustumaan monenlaisiin aiheisiin, kuten esimerkiksi kiertotalouteen, hiukkasfysiikkaan, kriminologiaan, ympäristöfilosofiaan ja jäätikkötutkimukseen.

Maksutonta palvelua voidaan hyödyntää kaikkialla Suomessa ympäri lukuvuoden.

Hankkeen puitteissa on tuotettu myös tiedevideosarja, jonka osia on katsottu Nuorten tiedeakatemian YouTube-kanavan kautta yli 12 500 kertaa.

Vahvistaa tieteen ja nuorten tutkijoiden asemaa

Nuorten tiedeakatemia on Suomalaisen tiedeakatemian vuonna 2017 perustama monitieteinen nuorten tutkijoiden yhteisö. Nuorten tiedeakatemian tavoitteena on vahvistaa tieteen ja nuorten tutkijoiden asemaa yhteiskunnassa.

Lisäksi akatemiassa työskennellään avoimen tieteen edistämiseksi, käydään keskustelua kansainvälisen tutkijayhteisön kanssa ja pyritään saamaan tutkittu tieto yhä keskeisemmäksi osaksi yhteiskunnallista keskustelua.

Tutkija tavattavissa -palvelu on osa Nuorten tiedeakatemian tiedekasvatustoimintaa.

(Kuva Nuorten tiedeakatemia) Tutkija tavattavissa -palvelun pooliin kuuluu yli 350 tutkijaa, jotka edustavat kattavasti eri tieteenaloja. Heidän määränsä on edelleen kasvussa.

Kerro meille mielipiteesi!

 

Anna palautetta

Lisää uutisia