Uusi energiajärjestelmä tekee litiumin louhinnasta kestävämpää

Litiumia voidaan jatkossa louhia kestävämmin ja vastuullisemmin myös alueilla, joilla se ei muuten onnistu esimerkiksi sähköverkon puuttumisen takia.

Tämän mahdollistaa uusi energiajärjestelmä, joka pyrkii optimoimaan energian tehokkaan toimituksen ja käytön. Järjestelmä hyödyntää mikroverkkoja, lämmöntuotantoa, energian varastointia ja uusiutuvia energialähteitä.

Järjestelmän ovat rakentaneet energiahallinta- ja automaatioyritys Schneider Electric ja teknologiayhtiö Wärtsilä. Kumppanusten tarkoituksena on ollut saada aikaan kaivosteollisuudelle kustannustehokas energiaratkaisu, jolla on mahdollisimman pieni ympäristövaikutus.

Järjestelmää on kehitetty reilut 20 vuotta, ja sen luomisessa on hyödynnetty yli 200:ssa projektissa saatuja tuloksia.

Alentaa kustannuksia, pienentää ympäristövaikutuksia

Schneiderin kaivos-, mineraali- ja metallisegmentin johtajan Vivek Kapoorin mukaan kaivosoperaattorit voivat uuden ratkaisun avulla paitsi vähentää laitosten ympäristövaikutuksia myös alentaa tuotantokustannuksiaan.

Pilottihankkeiden perusteella energiajärjestelmä mahdollistaa keskimäärin 27 prosentin säästöt investoinneissa, yhtiöt kertovat yhteisessä tiedotteessaan.

Hiilidioksidipäästöjen vähennys on parhaimmillaan 20 prosenttia tai 18 500 tonnia vuodessa kaivosta kohden.

Energiakustannukset putoavat 40 prosenttia, kun aiemmin käytetystä dieselmoottorista siirrytään uuteen järjestelmään.

”Litiumin tarve akkuteollisuudessa kasvaa maailmanlaajuisesti koko ajan, ja se luo painetta tehdä kaivostoiminnasta mahdollisimman tehokasta. Virtalähde on olennainen osa kaivostoiminnan joustavuutta ja luotettavuutta”, toteaa strategisen kumppanuuden johtaja Jean Nabb Wärtsilästä.

(Kuva Schneider Electric) Uusi kestävä energiaratkaisu hyödyntää muun muassa mikroverkkoja ja energian varastointia.

Kerro meille mielipiteesi!

 

Anna palautetta

Lisää uutisia