Uutta oppimateriaalia muoviteollisuuden tarpeisiin

Muovituotannon ammatillisten työntekijöiden koulutukseen on kehitetty uutta materiaalia.

Upskill-materiaali sisältää myös ammatillisen koulutuksen yleisiä osioita, jotka liittyvät työympäristössä toimimiseen ja työturvallisuuteen.

Koulutus sopii moneen tarpeeseen ammattitaidon kehittämisessä. Sen avulla voidaan niin kouluttaa ensimmäiseen ammattiin tähtääviä nuoria opiskelijoita kuin käyttää sitä osaamisen laajentamisessa myöhemmin ammattiuran aikana.

Muodollisten koulutusten ohella oppisisällöistä voi valita sopivia osia käytettäväksi muovialan tuotteita valmistavien yritysten työntekijöiden perehdyttämisessä.

Maksuttoman aineiston voi ladata Muoviteollisuus ry:n verkkosivuilta. Opettajan aineiston saa täältä ja opiskelijan aineiston täältä.

Lisäksi opiskelijan materiaalit on julkaistu Avointen oppimateriaalien kirjastossa.

Tulosta EU-projektista

Oppimateriaali kehitettiin kaksi ja puoli vuotta kestäneessä EU-projektissa, johon Suomesta osallistuivat Muoviteollisuus ry ja Tampereen seudun ammattiopisto Tredu.

Hankkeeseen voi tutustua myös Muoviteollisuuden sivuilla.

Yritykset, järjestöt ja oppilaitokset rakensivat tulevaisuuden muovialan osaajan tarpeiden pohjalle koulutuksen, jonka avulla voidaan vaikuttaa kansalliseen osaamiseen.

Samalla luotiin mahdollisuuksia alan osaajien liikkuvuuteen, sillä projektisivujen koulutusmateriaalit voi opiskella useilla kielillä, englanniksi, ranskaksi ja liettuaksi.

Pirjo Pietikäinen ja Sirkka-Helena Ilveskoski

(Kuva Tredu) Tampereen ammattiopiston Tredun muovialan opiskelijat tarkastavat yrityksen tilauksen mukaan valmistettuja tuotteita.


 

Tartu Kemia-lehden tilaustarjouksiin:

  • Tilaa itsellesi tai lahjaksi läheiselle – 69 euroa. Hintaan kuuluu sähköinen näköislehti, jota on helppo lukea ja jakaa.
  • Kannusta koululaista tai opiskelijaa lehtilahjalla – 49 euroa
  • Kiitä opettajaa ja lahjoita lehti kouluun – 19 euroa

Katso lisätiedot ja tee tilaus täällä.

Kerro meille mielipiteesi!

 

Anna palautetta

Lisää uutisia