Valmet teollistamaan biokemikaalien tuotantoa Ranskassa

Teknologiatoimittaja Valmet on allekirjoittanut norjalaisen Circan kanssa aiesopimuksen biokemikaalien tuotannon teollistamisesta Circan pienen mitan ReSolute-laitoksessa Ranskassa.

Aiesopimus kattaa myös tulevat täyden mittakaavan tuotantolaitokset.

Valmet tarjoaa hankkeeseen biomassan käsittelylaitteiston, pyrolysaattorin ja kiertoleijukattilan energiantuotantoon sekä automaatiojärjestelmän. Lisäksi suomalaisyhtiö osallistuu aktiivisesti Circan tuotantoprosessien kehittämiseen.

Prosesseilla tuotetaan biopohjaisia uusiutuvia liuottimia, jotka korvaavat monilla teollisuudenaloilla käytetyt öljypohjaiset liuottimet.

Pyrolyysiteknologialla pitkät juuret

Ranskan ReSolute-laitos tulee tuottamaan 1 100 tonnia Cyrene-nimistä biopohjaista liuotinta.

Pitkän aikavälin tavoite on kehittää moduuleja, joiden kapasiteetti on 10 000–15 000 tonnia vuodessa. Moduulit voisivat toimia paikallisen raaka-aineen saatavuuden ja infrastruktuurin mukaan joko erikseen tai toisiinsa yhdistettyinä.

Valmet ja Circa aloittavat suuren kokoluokan laitoksen konseptisuunnittelun vuoden 2022 jälkimmäisellä puoliskolla. Circan tavoitteena on saavuttaa 80 000 tonnin vuosittainen tuotantokapasiteetti vuoteen 2030 mennessä.

Valmet on kehittänyt pyrolyysiteknologiaansa Tampereen koelaitoksessaan 1990-luvulta lähtien. Vuonna 2013 Valmet toimitti Fortumille Joensuuhun maailman suurimman biomassan nopeaan pyrolyysiin perustuvan teollisen laitoksen.

Oma tuotantoprosessi

Vuonna 2006 perustettu Circa Group jalostaa ihmisravinnoksi kelpaamatonta biomassaa edistyneiksi biopohjaisiksi kemikaaleiksi itse kehittämällään Furacell-prosessilla.

Yhtiön tuotevalikoimaan kuuluu aromiaineita, biopolymeereja ja bioliuottimia. Cyrene-liuotin on vaihtoehto perinteisille polaarisille aproottisille liuottimille.

Maaliskuussa 2021 Circa Group listautui Oslon Euronext Growth -listalle.

Valmet on maailman johtava sellu-, paperi- ja energiateollisuuden prosessiteknologian, automaatioratkaisujen ja palvelujen toimittaja ja kehittäjä.

(Kuva Circa Group) Circan Ranskaan nouseva ReSolute-laitos sijoittuu vanhan hiilivoimalan tontille.


 

Tilaa Kemia-lehti loppuvuodeksi 2022 ja auta Ukrainaa!

Lahjoitamme puolet tilausmaksusta ukrainalaisten auttamiseen Pelastakaa Lapset ry:n kautta.

Katso lisätiedot ja tee tilaus täällä.

Kerro meille mielipiteesi!

 

Anna palautetta

Lisää uutisia