Valmet toimittaa teknologiaa Arkangelin sellutehtaaseen

Valmet toimittaa Arkangelin sellu- ja paperitehtaalle happidelignifiointijärjestelmän ja pesupuristimet. Tilaus käsittää sekä teknologian että automaation toimitukset.

Teknologiatoimitus sisältää päälaitteiden lisäksi järjestelmän instrumentoinnin, moottorit, DCS-prosessinohjausjärjestelmän sekä valkolipeän hapetusjärjestelmän.

Valmet on jo aiemmin toimittanut samaan tehtaaseen pesu- ja lajittelulaitteiston.

Nyt tilattujen uusien järjestelmien on määrä käynnistyä vuoden 2022 syksyllä. Tilauksen arvoa ei julkisteta.

Arkangelin sellu- ja paperitehdas on Euroopan johtavia puukemian tehtaita. Sen pääomistaja on Pulp Mill Holding GmbH. Yhtiö on Venäjän suurin pakkauskartongin ja sellun valmistaja, joka on erikoistunut valkaistun sulfaattisellun, kartongin, kraftlainerin ja eri paperilajien tuotantoon.

Useita merkittäviä kauppoja

Valmet on julkistanut joulukuun aikana myös muita merkittäviä tilauksia.

Suomalaisyhtiö toimittaa Model Paper Eilenburgille Saksaan paperikoneen uudistuksen, jossa sanomalehtipaperia valmistava kone muutetaan tuottamaan pakkauskartonkia. Tämänkään tilauksen arvoa ei ole julkistettu, mutta vastaavien kauppojen arvo on tyypillisesti noin 100 miljoonaa euroa.

Valmet on saanut vastaavanlaisen tilauksen lajinvaihtouudistuksesta myös VPK:n Alizayn tehtaaseen Ranskaan. Uudistuksessa muunnetaan hienopaperilajeja tuottava kone valmistamaan kierrätettyjä kevyitä ulkopakkauskartonkeja.

Japaniin suomalaisyritys toimittaa biomassavoimakattilan ja savukaasujen puhdistusjärjestelmän Tahara Biomass Power LLC:lle. Kyseessä on jo kuudes yhtiön Japanista saama kattilatilaus. Tämäntyyppisten tilausten tavallinen arvo on noin 70 miljoonaa euroa.

Kiinalainen Lamipak on puolestaan tilannut Valmetilta laadunhallintajärjestelmän aseptisia kartonkipakkauksia valmistavan tehtaansa fleksopainoprosessiin.

Lisäksi Valmet toimittaa SCA:n Orvikenin tehtaalle Ruotsiin 11 mikroaaltotekniikkaan perustuvaa sakeusmittausta, jotka asennetaan tehtaan uudelle kemikuumahierrelinjalle. Tehtaan tuotantosuuntaa vaihdetaan parhaillaan paperista markkinaselluun.

(Kuva Valmet) Arkangelin sellu- ja paperitehdas toimii Novodvinskissä parinkymmenen kilometrin päässä Arkangelin kaupungista.

Kerro meille mielipiteesi!

 

Anna palautetta

Lisää uutisia