Valmetin telapinnoite säästää energiaa pehmopaperin tuotannossa

Valmet on tuonut markkinoille uuden polyuretaanista valmistetun pinnoitteen, joka on tarkoitettu pehmopaperikoneiden puristintelojen päällystämiseen.

Valmet Press Roll Cover PL -pinnoitteen kestävä materiaali ja mukautuva rakenne pidentävät telapinnoitteen vaihtovälejä ja puristintelan käyttöikää ja säästävät energiaa pehmopaperin vaativissa tuotanto-olosuhteissa.

Pehmopaperikoneet ovat teloille haastavin mahdollinen ympäristö, mikä johtuu koneiden suurista nopeuksista ja jenkkisylinterin äärimmäisistä lämpötiloista.

Merkittävä säästöpotentiaali

Uusi pinnoite mahdollistaa suuren uritetun pinta-alan ja vesitilavuuden, mikä takaa maksimaalisen nippivedenpoiston ja lopputuotteen tasaisen laadun.

”Pehmopaperiradan kuivatukseen tarvittavan energian vähentämiseksi keskitymme tavallisesti puristimen jälkeisen kuiva-ainepitoisuuden parantamiseen”, kertoo Valmetin telapinnoitteiden globaali teknologiapäällikkö Ulla Kanerva.

”Tämä vähentää jenkkisylinterin energiankulutusta, mikä puolestaan poistaa kuivatussylinterin toiminnan pullonkauloja ja vähentää käyttökustannuksia.”

Puristinhuovan kanssa yhteensopivat, optimaaliset telapinnoitteet ja pintatopografia parantavat vedenpoistoa entisestään.

Valmet on maailman johtava sellu-, paperi- ja energiateollisuuden prosessiteknologian ja automaatioratkaisujen kehittäjä.

(Kuva Valmet) Mukautuvalla pinnoiterakenteella saavutetaan tasaisemmat nippiprofiilit ja säästetään bulkkia.

Kerro meille mielipiteesi!

 

Anna palautetta

Lisää uutisia