Vuoden ruokainnovaationa palkittiin ”kotimainen riisi”

Kultainen Pippuri -kilpailun Vuoden innovaatio -palkinnon on voittanut Rooty-niminen ruokakeksintö, perunahippu. Hipun on kehittänyt Pohjolan Peruna Oy.

Hippua kutsutaan myös kotimaiseksi riisiksi, sillä se muistuttaa kooltaan ja muodoltaan riisiä. Tuote on kuitenkin nimensä mukaisesti tehty perunasta.

Hipun taustalla on patentoitu menetelmä, joka mahdollistaa tuotteiden valmistamisen kokonaisista tuoreista perunoista ilman apuaineita tai raskasta prosessointia.

Luonnonmukaisessa käsittelyssä perunasta pestään glykeemistä indeksiä nostavaa tärkkelystä pois. Hipussa säilyvät kaikki perunan tärkeät ravintoaineet, mutta hiilihydraatteja on sadassa grammassa vain 12.

Perunahippuja voi keittää, paistaa tai wokata. Lisäaineeton, gluteeniton ja laktoositon hippu on esikypsennetty, joten se valmistuu muutamassa minuutissa.

Hiput pitävät riisimäisen muotonsa myös risoton ja vuokaruokien kaltaisissa ruuissa, joiden valmistusaika on pidempi.

Pohjolan Peruna muistuttaa myös valmisteen ekologisuudesta. Perunan hiilijalanjälki on noin 30 kertaa pienempi kuin riisin. Vettä perunan kasvatuksessa kuluu alle viidesosa riisin tarvitsemasta vesimäärästä.

Kultainen Pippuri -kilpailun järjestää Iltalehti. Elintarviketeollisuuden yritykset ilmoittavat tuotteensa kilpailuun itse. Osallistujia oli tänä vuonna reilut 80.

(Kuva Pohjolan Peruna) Uudenlaiseen pyttipannuun on käytetty perunakuutioiden sijaan perunahippuja.

Kerro meille mielipiteesi!

 

Anna palautetta

Lisää uutisia