Wärtsilä toimittaa energiavarastot jättimäiselle amerikkalaishankkeelle

Teknologiayhtiö Wärtsilä toimittaa yhteensä 500 megawatin (kahden gigawattitunnin) energian varastointijärjestelmät yhdysvaltalaisen Clearway Energy Groupin viiteen laitokseen Kaliforniassa ja Havaijilla.

Toimitukset tapahtuvat vuosina 2022–2023.

Clearwayn hanke on yksi maailman suurimmista aurinkovoiman ja energian varastoinnin yhdistelmäprojekteista.

Amerikkalaisyrityksen suurimmat aurinkovoimalat Daggett 2 ja Daggett 3 sijaitsevat Kalifornian San Bernardinossa lähellä käytöstä poistettua hiili- ja maakaasuvoimalaa. MWac Rosamond Central -voimala toimii samassa osavaltiossa Kernin piirikunnassa.

Vaihtovirtaan kytketyt energian varastointijärjestelmät toimittavat uusiutuvaa energiaa aina, kun sähkönkulutus on huipussaan. Kalifornian tavoitteena on täysin hiilineutraali sähköntuotanto vuoteen 2045 mennessä.

Clearwayn Mililani I Solar ja Waiawa Solar -laitokset ovat Oahun saarella. Wärtsilän toimitukset niihin ovat suomalaisyhtiön ensimmäiset suuren mitan energianvarastointijärjestelmät Havaijilla.

Aurinkovoiman ja energian varastoinnin yhdistelmä parantaa sähköverkon luotettavuutta ja tasapainottaa järjestelmää, kun yhä suurempi osuus energiasta on uusiutuvaa.

Yhdysvaltain tavoite on olla maailman johtava puhtaan energian kehittäjä. Maan tähtäimessä on pienentää nettokasvihuonepäästöjään yli 50 prosenttia vuoteen 2030 mennessä.

(Kuva Wärtsilä) Wärtsilän varastointijärjestelmät vakauttavat sähköverkkoa Yhdysvaltain uusiutuvan energian markkinoilla.

Kerro meille mielipiteesi!

 

Anna palautetta

Lisää uutisia