Wärtsilälle suurtilaus kuudesta voimalaitoksesta

Teknologiayhtiö Wärtsilä toimittaa Italiaan kuusi maakaasulla toimivaa voimalaitosta, jotka tuottavat energiaa yhteensä 380 megawattituntia.

Sopimuskumppani on Metaenergia Group -yhtiöön kuuluva Metaenergiaproduzione S.R.L. Voimaloiden on määrä valmistua kesäkuuhun 2022 mennessä.

Viisi laitosta tehdään kokonaistoimituksina, kuudes suunnittelu- ja teknologiatoimituksena. Laitoksiin asennetaan 18 kaasukäyttöistä Wärtsilä 50SG- ja neljä Wärtsilä 31SG-moottoria.

Uusia, nopeasti käynnistyviä moottorivoimaloita tarvitaan tuottamaan joustavaa säätövoimaa aurinko- ja tuulienergiajärjestelmiin.

Wärtsilä on aiemmin toimittanut Italiaan kaikkiaan 1 411 megawattia voimalaitoskapasiteettia. Yhtiöllä on tehdas Triestessä ja huoltokeskukset Genovassa, Napolissa ja Tarantossa.

Uusi tilaus Yhdysvalloista

Wärtsilä on saanut tilauksen myös Yhdysvalloista. Yhtiö toimittaa laitteet Nebraskaan nousevaan 156 megawatin monipolttoainemoottorivoimalaan. Laitoksen rakentaa sähköyhtiö Omaha Public Power District.

Toimitus käsittää yhdeksän 18-sylinteristä Wärtsilä 50DF -moottoria, jotka toimivat maakaasulla ja tarvittaessa kevyellä polttoöljyllä. Moottorit voidaan myöhemmin muuntaa käyttämään hiilineutraaleja polttoaineita.

Laitteisto toimitetaan vuoden 2022 jälkimmäisellä puoliskolla, ja laitos otetaan käyttöön toukokuussa 2023.

Wärtsilä on tähän mennessä toimittanut Yhdysvaltoihin liki 3,6 gigawatin verran voimalakapasiteettia.

Tulevaisuuden polttoaineena vety

Wärtsilä on pitkään tutkinut myös vedyn käyttöä moottoreidensa polttoaineena. Tätä nykyä moottoreissa voidaan käyttää 15–25-prosenttista vetyä sekoitettuna maakaasuun.

Jatkossa yhtiö aikoo kehittää kaasumoottoreidensa palamisprosessia siten, että ne pystyvät käyttämään jopa sataprosenttista vetyä.

(Kuva Wärtsilä) Wärtsilän moottorit tuovat joustavaa säätövoimaa aurinko- ja tuulivoimalaitoksiin, joiden tuotanto on sääoloista riippuvaista.

Kerro meille mielipiteesi!

 

Anna palautetta

Lisää uutisia